aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Πότε και από πού αρχίζει η προσπάθεια για ομίλους

ΑΠΟΕΛ: Πότε και από πού αρχίζει η προσπάθεια για ομίλους

Ο ιστορικός στόχος της κατάκτησης του έβδομου διαδοχικού πρωταθλήματος για τον ΑΠΟΕΛ επετεύχθη. Οι γαλαζοκίτρινοι πανηγυρίζουν την μαθηματική στέψη τους ως πρωταθλητές για 28η φορά στην ιστορία και βάζουν πλώρη για κατάκτηση του νταμπλ στον τελικό κυπέλλου της 22άς Μαΐου κόντρα στην ΑΕΛ.

Τελευταία φορά που κατάφερε ο ΑΠΟΕΛ να πανηγυρίσει την κατάκτηση και των δύο εγχώριων τίτλων ήταν το 2015. Εκ τότε έφτασαν άλλη μία φορά στον τελικό, αλλά έχασαν 1-0 από τον Απόλλωνα το 2017. Σαφώς και ο θεσμός του κυπέλλου δεν αφήνει αδιάφορο τον ΑΠΟΕΛ, αλλά κακά τα ψέματα προτεραιότητα ήταν η κατάκτηση του πρωταθλήματος, αφού αποτελεί «διαβατήριο» για διεκδίκηση της πρόκρισης στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το ημερολογιακό έτος 2018 άφησε έλλειμμα €5.091.132. Το περσινό ευρωπαϊκό «στραπάτσο» πλήγωσε ακόμη περισσότερο το ταμείο των μόνιμων τα τελευταία χρόνια πρωταθλητών Κύπρου και έτσι οι γαλαζοκίτρινοι παίζουν τα… ρέστα τους για πρόκριση σε ευρωπαϊκό όμιλο μετά από απουσία ενός έτους. Ο ίδιος ο Πρόδρομος Πετρίδης είχε δηλώσει ότι ο ΑΠΟΕΛ αντέχει ένα χρόνο χωρίς τα μπόνους της ΟΥΕΦΑ για συμμετοχή σε ευρωπαϊκό όμιλο, αλλά δύσκολα για δεύτερο συνεχόμενο.

Ο ΑΠΟΕΛ αρχίζει τις υποχρεώσεις του στο Τσάμπιονς Λιγκ από τον α’ προκριματικό γύρο και θα χρειαστεί να αποκλείσει τέσσερις ομάδες για να παίξει στους χρυσοφόρους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Εφόσον περάσει τρία εμπόδια «κλειδώνει» συμμετοχή στο Γιουρόπα Λιγκ, ενώ ακόμα και αν αποκλειστεί νωρίτερα από τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ θα συνεχίσει στα προκριματικά της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης της ΟΥΕΦΑ, όπως συνέβη το περασμένο καλοκαίρι.

Ο ΑΠΟΕΛ θα είναι στους δυνατούς στους πρώτους δύο προκριματικούς γύρους του Τσάμπιονς Λιγκ και πιθανότατα και στο γ’ προκριματικό γύρο, εφόσον φυσικά καταφέρει να προκριθεί. Οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις των γαλαζοκιτρίνων θα αρχίσουν στις 9 ή 10 Ιουλίου και ο επαναληπτικός θα διεξαχθεί στις 16 ή 17 του ίδιου μήνα. Η κλήρωση τόσο για τον α’ προκριματικό, όσο και για τον δεύτερο θα γίνει στις 18 Ιουνίου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ