aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Ποσότητα, ποιότητα και πληρότητα…

ΑΠΟΕΛ: Ποσότητα, ποιότητα και πληρότητα…

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Αρκετοί λένε πως το φετινό ρόστερ του ΑΠΟΕΛ είναι το καλύτερο των τελευταίων, τουλάχιστον, ετών. Για να είμαστε απόλυτα βέβαιοι σε ένα τέτοιο συμπέρασμα, όμως, πρέπει να περάσει καιρός. Να δούμε την ομάδα του Τόμας Ντολ να αποδίδει ποδόσφαιρο αντάξιο των προσδοκιών, να έχει διάρκεια σε βάθος χρόνου και ασφαλώς, να υλοποιήσει τους στόχους. Αυτό όμως που προφανώς διαπιστώνεται από τώρα είναι πως το έμψυχο δυναμικό είναι γεμάτο σε όλες τις θέσεις. Εν ολίγοις, ο Θρύλος διαθέτει ποιότητα και πληρότητα για να κρατήσει δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη έως τον Δεκέμβριο.

Παρόλο που ο Γερμανός προπονητής δεν πρόλαβε να προσθέσει τις δικές του πινελιές κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής μετεγγραφικής περιόδου, διαπιστώνει ότι διαθέτει πολύ αξιόλογες επιλογές για όλες τις θέσεις. Αυτό, προφανώς, είναι κάτι που θα διευκολύνει σε πολύ μεγάλο βαθμό το έργο του, αποτελώντας ουσιαστικά το βασικό «όπλο» ενόψει της συνέχειας.

Παρά το γεγονός πως προσφάτως αποχώρησαν οι Κέβιν Λαφράνς και Μηνάς Αντωνίου, υπάρχει πλειάδα λύσεων στην αγωνιστική σκακιέρα ώστε ο ΑΠΟΕΛ να ανταπεξέλθει των δυσκολιών σε Κύπρο και Ευρώπη, μέχρι να ανοίξει το επόμενο μετεγγραφικό «παράθυρο».

Φτάνει να ρίξει κανείς μια ματιά τους αναπληρωματικούς στα έξι παιχνίδια της προκριματικής φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ (Λίνους Χαλένιους, Ρομάν Μπέζιακ, Ζοαοζίνιο, Αντρέ Βιντιγκάλ) ή να δει κανείς ποιοι δεν πήραν καθόλου χρόνο συμμετοχής (Γιώργος Εφραίμ, Στάθης Αλωνεύτης, Ομάρ Χάνι, Μπόι Βάτερμαν). Σε όλα αυτά, προσμετράτε το γεγονός πως τρεις αρκετά αξιόλογοι ποδοσφαιριστές μπήκαν στο ιατρικό δελτίο και μοιραία, είχαν περιορισμένη προσφορά (Πραξιτέλης Βούρος, Αλεφ ντος Σάντος, Βούγιαντιν Σάβιτς).

Η εν λόγω πληρότητα στο ρόστερ, λοιπόν, αποτελεί το κύριο λόγο που στον ΑΠΟΕΛ θέλουν να πιστεύουν πως ακόμα κι αν η ομάδα δεν βρεθεί σε καλή μέρα σε οποιοδήποτε παιχνίδι, θα καταφέρει να φτάσει στο ζητούμενο. Και πολύ περισσότερο, να ανατρέψει τα εις βάρος της δεδομένα σε ένα 90λεπτο. Γιατί διαθέτει αρκετούς «αναπληρωματικούς», που μπορούν να κάνουν τη διαφορά μπαίνοντας ως αλλαγή.

Ρίχνοντας μια ματιά στο γραφικό που ετοιμάσαμε, το μυαλό οδηγείται αβίαστα στο συμπέρασμα πως ο συναγωνισμός στις προπονήσεις είναι μεγάλος κατά τη διάρκεια της φετινής πολύ πιο απαιτητικός σεζόν σε σχέση με πέρσι. Ο κάθε ποδοσφαιριστής παίζει με την πλάτη στον τοίχο, αφού τη φανέλα του βασικού δεν υπάρχει περίπτωση να την πάρει… σπίτι του. Ο συναγωνισμός σε συνδυασμό με τη σωστή διαχείριση του έμψυχου δυναμικού από τον Τόμας Ντολ, ενδεχομένως να αποτελέσει ιδανικό εφαλτήριο για να ολοκληρωθεί η σεζόν με τις λιγότερες δυνατές βαθμολογικές απώλειες και βεβαίως, την υλοποίηση των μεγαλεπήβολων στόχων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ