aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Πόσο χειρότερα μπορεί να τα πάει ο Σιγκούρνταρσον;

ΑΠΟΕΛ: Πόσο χειρότερα μπορεί να τα πάει ο Σιγκούρνταρσον;

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Η επίτευξη γκολ αποτελεί τον μεγαλύτερο «πονοκέφαλο» για τον ΑΠΟΕΛ στην αφετηρία της δεύτερης φάσης του πρωταθλήματος. Οι γαλαζοκίτρινοι έμειναν «άσφαιροι» για τέταρτο σερί παιχνίδι και έκτο στις τελευταίες εφτά αναμετρήσεις. Στατιστικό που δεικνύει ότι οι μόνιμοι πρωταθλητές των τελευταίων ετών επιβάλλεται να λύσουν ένα τεράστιο πρόβλημα στα πλέι οφ εάν θέλουν να διατηρήσουν τα σκήπτρα του πρωταθλητή.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης στη σύντομη θητεία του στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ δοκίμασε (σχεδόν) τα πάντα. Πάβλοβιτς στην κορυφή της επίθεσης, Χαλένιους στην επίθεση, και τους δύο μαζί στην γραμμή κρούσης, τον Τάαμαρι σε θέση φορ, ενώ στο ντέρμπι με την Ομόνοια είχε νέα «συνταγή» με τους Ντε Βινσέντι – Τάαμαρι στην επίθεση και τετράδα στη μεσαία γραμμή τους Άλεφ-Γένσεν (εσωτερικοί χαφ), Εφραίμ-Μιχαΐλοβιτς (στα άκρα).

O ΑΠΟΕΛ παρουσιάστηκε με ορμή στο παιχνίδι του, ταχύτητα και διάθεση να «πνίξει» τον αντίπαλο στο πρώτο μισάωρο. Και το έκανε, αν αναλογιστεί κανείς ότι κατέγραψε εννέα τελικές προσπάθειες στο πρώτο ημίχρονο, όμως δεν κατάφερε να παραβιάσει την εστία του Παντίλιμον.

Διαβάστε επίσης: Πετεβίνος: «Όταν ακούμε άλλες ομάδες να το λένε, ο ΑΠΟΕΛ τι να πει;»

Η φυσιολογική κόπωση στο δεύτερο ημίχρονο, απόρροια και της αναμέτρησης μεσοβδόμαδα με τη Βασιλεία και οι βοήθειες που δεν ήρθαν από τον πάγκο ήταν οι αιτίες που η εικόνα του ΑΠΟΕΛ στο δεύτερο ημίχρονο ήταν εκ διαμέτρου αντίθετη με αυτή του πρώτου σαρανταπενταλέπτου. Οι Πάβλοβιτς, Γέφτοβιτς και Αλωνεύτης δεν κατάφεραν να δώσουν ώθηση στην ομάδα, αν και όπως είπε ο Μαρίνος Ουζουνίδης στη συνέντευξη Τύπου η οπισθοχώρηση του ΑΠΟΕΛ δεν είχε να κάνει μόνο με τους τρεις ποδοσφαιριστές που ήρθαν από τον πάγκο, αλλά αφορούσε όλη την ομάδα.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Ο δεύτερος χειρότερος…

Η μηδαμινή βοήθεια από τις αλλαγές έβαλε στην εξίσωση την απόφαση του Εβρίτη τεχνικού να αφήσει εκτός αποστολής τους Βιντιγκάλ και Γιάκολις, αλλά και μπόλικη μουρμούρα από τους φίλους του ΑΠΟΕΛ για την επιμονή του Ουζουνίδη να αφήνει εκτός αποστολής τον Μπγιορν Σιγκούρνταρσον. Ο προπονητής των γαλαζοκιτρίνων δοκίμασε πολλά για να βρει λύση στο επιθετικό πρόβλημα, όμως δεν έδωσε ούτε μία ευκαιρία στον Ισλανδό φορ. Η επίσημη ενημέρωση αναφέρει ότι είναι καλά στην υγεία του και είναι θέμα απόφασης της τεχνικής ηγεσίας να μην συμπεριληφθεί στην αποστολή των τελευταίων αγώνων.

Πάντως, χειρότερες επιδόσεις απ’ ότι αυτές των συμπαικτών του στην γραμμή κρούσης κομματάκι δύσκολο να έχει…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ