aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Πώς αναπληρώνεται ο Σόουζα σε ενδεχόμενη τιμωρία

ΑΠΟΕΛ: Πώς αναπληρώνεται ο Σόουζα σε ενδεχόμενη τιμωρία

Από όλους τους ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ της σεζόν 2021-22, πιο αγαπητός στους οπαδούς του είναι ο Λούκας Σόουζα. Ο Βραζιλιάνος μέσος κέρδισε (ξανά) με την ηγετική παρουσία του και τα γκολ του, τις καρδιές των φίλων της ομάδας της Λευκωσίας στη δεύτερη θητεία του. Αγωνιστικά ομιλούντες, είναι ο πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής των γαλαζοκιτρίνων δίχως ανταγωνισμό.

Τρέχει ασταμάτητα, μαρκάρει, οργανώνει, δημιουργεί, σκοράρει, ηγείται. Εξ ου και, κυρίως ενόψει των σημαντικών ντέρμπι με ΑΕΚ και Ομόνοια, είναι σε επιφυλακή ο Σωφρόνης Αυγουστή και το επιτελείο του, περιμένοντας την απόφαση του Αθλητικού Δικαστή για τη χειρονομία του Σόουζα στο ντέρμπι με την ΑΕΛ.

Υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να τιμωρηθεί ο μέσος του ΑΠΟΕΛ και η απουσία του, όχι μόνο σε ντέρμπι, μα και σε όποιο άλλο ματς να κληθεί να εκτίσει ποινή, δύσκολα αναπληρώνεται. Σε μια περίοδο μάλιστα που η κατάσταση με τη μεσαία γραμμή δεν είναι ιδανική.

Ο Ντανίλο Κάμπος είναι αμφίβολο πότε θα επιστρέψει και ο Μουρτάζ Νταουσβίλι προσπαθεί να επανέλθει, πλησιάζοντας ήδη ένα μήνα αδράνειας. Όσο για τον Τομάς ντε Βινσέντι, έχει να παίξει από τις 21 Αυγούστου με την Πάφος FC και έκτοτε αναμένεται η επιστροφή του.

Τι μένει; Οι Μάριους Λουντεμό και Γιάννης Σατσιάς αναφορικά με ποδοσφαιριστές που είναι κλασικοί μέσοι. Από εκεί και πέρα, ο Τορνίκε Οκριασβίλι μπορεί να αγωνιστεί και σε ρόλο επιτελικού εκτός από τα άκρα.

Εν κατακλείδι, υπάρχουν μέσοι που είναι τραυματίες και άρα αδρανείς, ενώ όσοι είναι υγιείς δεν μπορούν να… μπουν στα παπούτσια του Σόουζα αναφορικά με όλες τις δουλειές που κάνει στο γήπεδο. Γι’ αυτό και είναι άξιον απορίας πώς θα διαχειριστεί την πολύ πιθανή απουσία του ο Αυγουστή όταν θα έρθει η ώρα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ