aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Πορτοκαλί «συναγερμός»

ΑΠΟΕΛ: Πορτοκαλί «συναγερμός»

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Η νίκη και μάλιστα με τον τρόπο που ήλθε στο παιχνίδι με τη Δόξα ενίσχυσε την αποφασιστικότητα, κάτι που φάνηκε στη χθεσινή προπόνηση, κατά την οποία η διάθεση ήταν αισθητά ανεβασμένη. Παραλλήλως, σήμανε «συναγερμός», κοιτάζουν μπροστά στον ΑΠΟΕΛ και θέλουν να δώσουν τη μάχη των μαχών μεθαύριο απέναντι στον Απόλλωνα με αντικειμενικό στόχο να φύγουν από τη Λεμεσό με το κεφάλι ψηλά.

Τι ακριβώς σημαίνει; Στη χειρότερη των περιπτώσεων να μην χάσουν. Πρώτιστος στόχος, ασφαλώς, είναι να πανηγυρίσουν τη νίκη επιστρέφοντας άμεσα στην κορυφή της βαθμολογίας και έτσι από θέση οδηγού να τεθούν στην αφετηρία της δεύτερης φάσης του πρωταθλήματος. Και όταν είσαι ο ΑΠΟΕΛ, δεν μπορείς να σκέφτεσαι κάτι άλλο.

Εύκολο είναι να λες «πάω για το διπλό στο Τσίρειο», το δύσκολο είναι προφανώς να γίνει. Γι’ αυτό αποφεύγουν μεγάλα λόγια στον ΑΠΟΕΛ ή δηλώσεις που βγάζουν σιγουριά ως προς την έκβαση του επικείμενου 90λεπτου. Ξέρουν με ποιον αντίπαλο έχουν να κάνουν, έστω κι αν δεν βρίσκεται στην καλύτερή του αγωνιστική κατάσταση. Άλλωστε, ο αγώνας θα διεξαχθεί στην έδρα του και έχουμε την εντύπωση ότι μόνο αδαής πρέπει να είναι αυτός που δεν θα επισημάνει τον μεγάλο βαθμό δυσκολίας.

Τις προάλλες στο ΓΣΠ, πάντως, οι γαλαζοκίτρινοι έριξαν «πεντάρα» στον Απόλλωνα, οπότε οφείλουν να προσπαθήσουν ώστε να βαδίσουν πάνω στο πνεύμα του νικητή, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες για να αντλήσουν το μέγιστο βαθμολογικό όφελος και την Κυριακή. Και αυτό με την υποσημείωση πως, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, τίποτα απολύτως δεν θα κριθεί. Σ’ αυτό ειδικά το παιχνίδι, εκτός από το σκορ, μεγάλη σημασία θα έχει η προσπάθεια που θα καταβληθεί και η διάθεση των ποδοσφαιριστών που θα επιλέξει ο Πάολο Τραμετσάνι. Ο ΑΠΟΕΛ επιβάλλεται να φτάσει στο ύψος μιας «γεμάτης» και ισορροπημένης εμφάνισης. Σε διαφορετική περίπτωση μειώνονται αισθητά οι πιθανότητες επιτυχίας.

Το ντέρμπι για την τελευταία στροφή της πρώτης φάσης του πρωταθλήματος καταγράφεται ως άλλο ένα τεστ αντοχών για τον ΑΠΟΕΛ και μάλιστα ίσως αποτελέσει σημείο αναφοράς για την παραπέρα πορεία του. Αυτό λοιπόν που θέλει να δει ο Ιταλός προπονητής είναι μέγιστο βαθμό αντίδρασης του κάθε παίκτη στις συνθήκες του ζόρικου αγώνα. Και να επιβεβαιώσει συνάμα αν η διάθεση του συνόλου, όπως αυτή καταγράφηκε σε άλλα «καυτά» παιχνίδια που προηγήθηκαν, ήταν μία παρένθεση ή η απαρχή για κάτι καινούργιο και σαφώς καλύτερο στα πλέι οφ.

Φώναξε «Παρών» ο Χεσούς Ρουέδα

Την ετοιμότητά του ενόψει της συνέχειας πιστοποίησε ο Χεσούς Ρουέδα στο παιχνίδι με τη Δόξα. Ο Ισπανός κεντρικός αμυντικός μέτρησε για δεύτερη μόλις φορά στη φετινή σεζόν 90λεπτο (έπαιξε και στο ματς με την Αγία Νάπα για το κύπελλο), δείχνοντας ότι επανακτά τις αγωνιστικές ισορροπίες του. Στο επικείμενο ντέρμπι με τον Απόλλωνα εννοείται ότι υπολογίζεται από τον Πάολο Τραμετσάνι, καθώς ο Γιώργος Μερκής δεν θα αγωνισθεί λόγω καρτών, ενώ ο Πραξιτέλης Βούρος κάνει αγώνα δρόμου ώστε να είναι ετοιμοπόλεμος. Στη θέση του κεντρικού αμυντικού, πάντως, μπορεί να παίξει και ο νεοαποκτηθέντας Μικαέλ Φακινέτι εάν και εφόσον ο Ιταλός προπονητής επιλέξει τον σχηματισμό 3-5-2.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ