aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Πωλήθηκε €1.000.000, επιστρέφει μόνο τζάμπα και με συμβόλαιο σε τιμή ευκαιρίας

ΑΠΟΕΛ: Πωλήθηκε €1.000.000, επιστρέφει μόνο τζάμπα και με συμβόλαιο σε τιμή ευκαιρίας

Αρχές Μαρτίου του 2020 ο ΑΠΟΕΛ είχε συμφωνήσει με την Τσανγκσούν Γιατάι για την πώληση του Λούκας Σόουζα, έναντι ποσού κοντά στα 1.000.000 ευρώ. Την ίδια ώρα ένας ιός με την ονομασία COVID-19 που εμφανίστηκε λίγους μήνες ενωρίτερα στην Κίνα είχε αρχίσει να εξαπλώνεται σε ολόκληρη την Ευρώπη και προκαλούσε ανησυχία στην επιστημονική κοινότητα.

Στις 4 Μαρτίου ο ΑΠΟΕΛ ανακοίνωσε την συμφωνία παραχώρησης του Λούκας Σόουζα, ο οποίος είχε ήδη ταξιδέψει στην Κίνα και έβαλε υπογραφή σε συμβόλαιο συνεργασίας με την πρώην ομάδα του Τόζα Σάμπουριτς. Μερικά εικοσιτετράωρα αργότερα η πανδημία του κορωνοϊού έβαλε «λουκέτο» στον παγκόσμιο αθλητισμό. Η αλήθεια είναι πως κανείς μπορεί να προβλέψει αν τελικά θα ολοκληρωνόταν η μετεγγραφή εφόσον καθυστερούσε μερικές μέρες ακόμη.

Άλλωστε, το παραδέχθηκε σε δηλώσεις του και ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ, Πρόδρομος Πετρίδης. «Φανήκαμε τυχεροί. Φανήκανε πολύ τυχεροί. Μια πολύ καλή πρόταση για τον ΑΠΟΕΛ και τον ίδιο», ανέφερε ο διοικητικός ηγέτης του ΑΠΟΕΛ και έχει δίκαιο πως η τύχη χαμογέλασε στην ομάδα του.

Ενάμιση χρόνο μετά ο 31χρονος μέσος κτύπησε την πόρτα των γαλαζοκιτρίνων για να διαπιστώσει κατά πόσο είναι εφικτό να επιστρέψει στον «Αρχάγγελο». Το μήνυμα που στάλθηκε στον Σόουζα ήταν ξεκάθαρο και εν ολίγοις αναφέρει πως «είναι ευπρόσδεκτος εάν μείνει ελεύθερος και αποδεχθεί διετές συμβόλαιο στα δεδομένα της εποχής».

Εφόσον, λοιπόν, ο Σόουζα ακολουθήσει τις προϋποθέσεις θα ντυθεί στα γαλαζοκίτρινα για δεύτερη φορά, με τον ΑΠΟΕΛ να αποκτά έναν ποδοσφαιριστή που πώλησε την Άνοιξη του 2020 έναντι 1.000.000 ευρώ και θα επανεντάξει στο ρόστερ του τζάμπα και με συμβόλαιο σε τιμή ευκαιρίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ