aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Πωλήσεις αξίας €10.030.000

ΑΠΟΕΛ: Πωλήσεις αξίας €10.030.000

TOY ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Aπό την στιγμή που οι διακρίσεις στην Ευρώπη απαιτούν προϋπολογισμούς μεγαλύτερους των εξασφαλισμένων εσόδων (τηλεοπτικά, διαφημίσεις, εισιτήρια διαρκείας) οι δρόμοι για την εξασφάλιση της βιωσιμότητας μίας ομάδας είναι δύο: η εξάρτηση από τα μπόνους συμμετοχών στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με το ρίσκο που εμπεριέχει και η πώληση ποδοσφαιριστών.

Ο ΑΠΟΕΛ την τελευταία τριετία, με τον Πρόδρομο Πετρίδη στο «πηδάλιο» της διοίκησης, έχει μετατραπεί σε selling club, γεγονός που έχει θετικό αντίκτυπο στο μετεγγραφικό παζάρι. Οι συνεχόμενες συμμετοχές στους ομίλους Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ, καθώς και η επιλογή αγοράς νεαρών εξελίξιμων ποδοσφαιριστών προσέλκυσαν το ενδιαφέρον ξένων ομάδων για παίκτες των γαλαζοκιτρίνων με αποτέλεσμα να μπει στο ταμείο των γαλαζοκιτρίνων αρκετό χρήμα. Η διαχείριση αυτού, είναι… άλλου παπά ευαγγέλιο.

Διαβάστε επίσης: Πόσα κοστολογούνται οι ομάδες και ποιοι οι πιο ακριβοί παίκτες

Οι έξι πωλήσεις ποδοσφαιριστών από το καλοκαίρι του 2016 έως σήμερα δεν εμπίπτει στην κατηγορία της κακοδιαχείρισης των θεμάτων προγραμματισμού που ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει ότι έγινε στον ΑΠΟΕΛ, από την στιγμή που πέρυσι πληρώθηκαν αποζημιώσεις €4.000.000 κατά το ημερολογιακό έτος 2017-18.

Οι εξάκις σερί πρωταθλητές διαθέτουν στο ρόστερ κι άλλους ποδοσφαιριστές με εμπορική αξία, όπως οι Γκαγιάς Ζαχίντ, Μούσα Αλ-Τάαμαρι, Ράφαελ Ρόμο, Λούκας Σόουζα και Νικόλα Ιωάννου.

Διαβάστε επίσης: AΠΟΕΛ: To «μαχαίρι» στο λαιμό και οι Ίβηρες που τον πληγώνουν

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2016

Τόμας ντε Βινσέντι – Αλ Σαμπάμπ (1.8 εκατομμύρια ευρώ)

Καρλίτος – Ανόρθωση (80 χιλιάδες ευρώ)

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2017

Καρλάο – Τορίνο (500 χιλιάδες ευρώ)

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2017

Πιέρος Σωτηρίου – Κοπεγχάγη (2,5 εκατομμυρία ευρώ)

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2018

Λορέντζο Εμπεσίλιο – Ερυθρός Αστέρας (650 χιλιάδες ευρώ)

Ρόλαντ Σάλαΐ – Φράιμπουργκ – (4,5 εκατομμύρια ευρώ)*

*Το ποσό που γράφτηκε σε Γερμανία, Ιταλία και Ουγγαρία δεν επιβεβαιώθηκε από τον πρόεδρο του ΑΠΟΕΛ, Πρόδρομο Πετρίδη. Πιθανόν, το συγκεκριμένο ποσό να αφορά όλα τα μέρη της συμφωνίας και όχι το κέρδος που θα βάλει στο ταμείο του ο ΑΠΟΕΛ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ