Γίνεται πολύς λόγος για τον όρο που υπάρχει στο συμβόλαιο του Εμίλιο Ενσούε, σχετικά με το ενδεχόμενο ανανέωσης της συνεργασίας με τον ΑΠΟΕΛ. Ανεξαρτήτως της πρόνοιας στο κοντράτο, όμως, θεωρείται απίθανο να μη θέλει να τον κρατήσει ο Σάββας Πουρσαϊτίδης.
Άλλωστε, ο Ελλαδίτης προπονητής δεν «ανακάλυψε» τον Ισπανό (διεθνή με την Ισημερινή Γουινέα) όταν προσελήφθη τον περασμένο Ιανουάριο. Είχε πολύ καλή άποψη από τα προηγούμενα δείγματα γραφής του δυναμικού δεξιού μπακ σε ΑΠΟΕΛ και Απόλλωνα.
Το φανερώνει με την εμπιστοσύνη που του δείχνει άλλωστε, χρησιμοποιώντας τον στα 16 από τα 17 παιχνίδια που ήταν στον γαλαζοκίτρινο πάγκο ο κόουτς των Λευκωσιατών. Από την πλευρά του, ο Ενσούε τον δικαιώνει με την παρουσία του, αποτελώντας έναν εκ των βασικών συντελεστών της βελτίωσης που παρουσιάζει η ομάδα του.
Συνολικά στη σεζόν, προς το παρόν έδωσε 27 φορές το «παρών» του, 21 στο πρωτάθλημα, τρεις στο Γιουρόπα Λιγκ και τρεις στο κύπελλο. Μετρά τρία γκολ και άλλες τόσες ασίστ, ενώ θα μπορούσε να είχε ακόμη μεγαλύτερη συνεισφορά στο σκοράρισμα ή τη δημιουργία τερμάτων, εάν δεν χρησιμοποιείτο εφτά φορές σε άλλη θέση εκτός από δεξιός μπακ.
Τέσσερις φορές κλήθηκε να αγωνιστεί σέντερ μπακ και άλλες τρεις αριστερός μπακ. Και αν στο κέντρο της άμυνας έδωσε λύσεις, στο αντίθετο άκρο από τη «φυσική» θέση του βρισκόταν έξω από τα νερά του. Ωστόσο, δεν παύει να είναι «πολυεργαλείο», πολύτιμο για κάθε προπονητή του κυπριακού πρωταθλήματος.