aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Ποιος αδικεί τον (μάλλον) μετριόφρονα Πουρσαϊτίδη;

ΑΠΟΕΛ: Ποιος αδικεί τον (μάλλον) μετριόφρονα Πουρσαϊτίδη;

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Όπως μετέφεραν οι συνάδελφοι της Cablenet, υπήρχαν πολλά νεύρα στα αποδυτήρια του ΑΠΟΕΛ, από πλευράς Σάββα Πουρσαϊτίδη, μετά το 1-1 με την Ομόνοια. Και ο λόγος προφανής. Ήρθε με κόπο και μόχθο το προβάδισμα στο 51’ από τον Βίκτορα Κλωναρίδη, αλλά αντί να διαφυλαχτεί ως κόρη οφθαλμού ενόψει της ρεβάνς, τέσσερα λεπτά αργότερα ο Τιάγκο τιμώρησε την αδράνεια στην άμυνα των γαλαζοκιτρίνων.

Ποιος αδικεί λοιπόν τον Ελλαδίτη προπονητή, ο οποίος ξέρει πολύ καλά πως το ποδόσφαιρο είναι λεπτομέρειες και όχι φρου-φρου κι αρώματα. Πάντως, στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι μάλλον αποδείχτηκε μετριόφρων, καθώς ισχυρίστηκε πως η διαφορά προς το καλύτερο σε σχέση με το ματς του περασμένου Σαββάτου με τους πράσινους προήλθε από τη διάθεση των ποδοσφαιριστών.

Η αλήθεια είναι ότι έβαλε το χεράκι του και ο ίδιος, ώστε το μονόπλευρο -προ τετραημέρου- παιχνίδι να μετατραπεί σε σημερινό ντέρμπι. Έβγαλε «άσους» από το μανίκι του, με πρώτο τον Ενσούε που τα πήγε πολύ καλά στη δυνατή αριστερή πλευρά του «τριφυλλιού», όπου δεσπόζει η μορφή του Λέτσγιακς. Επίσης, ο Εντονγκαλά έδειξε πόσο λείπει όταν είναι τραυματίας (και είναι συχνά η αλήθεια), αφού προσέδωσε ποιότητα, ταχύτητα και φαντασία, ενώ και ο -βγαλμένος από τη ναφθαλίνη- Σάντος δεν τα πήγε άσχημα. Συν ότι όντως η αλλαγή από τριάδα σε τετράδα όντως, εκ των πεπραγμένων στον αγωνιστικό χώρο, τον δικαίωσε.

Γενικά, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, οι γαλαζοκίτρινοι ήταν καλύτεροι από την Ομόνοια, δείχνοντας πως ήταν… σαν έτοιμοι από καιρό για το μεγάλο ματς. Αν κρίνουμε από τα προηγούμενα δύο «αιώνια» (κατ’ ευφημισμόν) ντέρμπι της σεζόν, σίγουρα παρατηρείται σημαντική πρόοδος.

Κάτι που είναι το μεγαλύτερο στοιχείο από το οποίο αντλείται αισιοδοξία, πέρα από το 1-1 που διατηρεί τον ΑΠΟΕΛ γερά στο κόλπο της πρόκρισης για την τετράδα. Σίγουρα δεν ήταν το ζητούμενο, ειδικά βάσει του ότι πήρε το προβάδισμα και της εικόνας του παιχνιδιού. Έστω και έτσι, όμως, ό,τι έγινε-έγινε και πλέον η ομάδα του Πουρσαϊτίδη έχει έως τις 10 Μαρτίου να προετοιμαστεί, εν μέσω παιχνιδιών του β’ γκρουπ, για να είναι έτοιμη για το παιχνίδι της χρονιάς στη ρεβάνς.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ