aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: «Πνίγηκε» στις στιγμές αδράνειας και στις κακές αντιδράσεις

ΑΠΟΕΛ: «Πνίγηκε» στις στιγμές αδράνειας και στις κακές αντιδράσεις

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Η παραδοχή από τον Γιώργο Μερκή πως «είχαμε μία κακή μέρα», ζητώντας παραλλήλως συγγνώμη από τον κόσμο της ομάδας, προφανώς δεικνύει αρκετά όσον αφορά στο πώς συμπεριφέρθηκε αγωνιστικά ο ΑΠΟΕΛ. Έχασε με τα χέρια κάτω από τη Βασιλεία, εκμηδενίζοντας αυτομάτως τις πιθανότητες ενόψει του επαναληπτικού. Κάτι που προφανώς δεν περίμεναν οι πρωταθλητές. Παρουσιάστηκαν ασύνδετοι και κατώτεροι από τους Ελβετούς. Δεν υπήρχε ούτε ένας παίκτης που να μπορείς να πεις ότι ξεχώρισε.

Η ήττα είναι μέσα στο πρόγραμμα, ιδίως όταν μιλάμε για τη φάση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ, ωστόσο αυτό που προβλημάτισε ήταν η απόδοση. Και αυτή ήλθε, μάλιστα, λίγα 24ωρα μετά την εκ διαμέτρου αντίθετη εικόνα που είχε παρουσιάσει με τον Απόλλωνα, προσγειώνοντας άπαντες απότομα.

Ο ΑΠΟΕΛ πλήρωσε τις στιγμές αδράνειας, δεν κατάφερε να κρατήσει την μπάλα, να αναπτυχθεί ορθολογικά και αυτό είχε ως συνέπεια να υποπέσει σε λάθη, έχοντας κακή αντίδραση στις γρήγορες επιθέσεις της Βασιλείας. Επηρεάστηκαν οι ποδοσφαιριστές από το πρώτο γκολ που δέχθηκαν, ιδιαίτερα με τον τρόπο που ήλθε (προηγήθηκε μπαλιά 50 μέτρων), επήλθε ο εκνευρισμός και χάθηκε η ζωντάνια. Δεν μπορούσαν να εκδηλώσουν επιθέσεις από τα άκρα και δεν είχαν τον τρόπο να διασπάσουν την άμυνα των φιλοξενουμένων, που αμυντικά πραγματοποίησαν ένα άριστο παιχνίδι και δεν έκαναν ούτε μισό λάθος γύρω από την περιοχή τους.

Στις αρχές της επανάληψης, όταν οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη ισορρόπησαν, είχαν κερδίσει μπάλα και ένιωθαν αυτοπεποίθηση, δέχθηκαν δεύτερο γκολ, εκ νέου από κακή αντίδραση. Ακόμη και στο διάστημα που το παιχνίδι έμοιαζε διαχειρίσιμο, δηλαδή ήλθε μία λανθασμένη εκτίμηση, με τα πόδια των παικτών να γίνονται πλέον πολύ πιο… βαριά. Ασφαλώς και ήταν πολύ σημαντική στιγμή του αγώνα, ο ΑΠΟΕΛ όμως, θα μπορούσε να αντιδράσει. Δεν το έπραξε, μάζεψε μάλιστα για τρίτη φορά την μπάλα από το πλεκτό του, σε μία φάση που θα μπορούσε ομολογουμένως να αντιδράσει καλύτερα ο Βιντ Μπέλετς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ