aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Πλήρως συνειδητοποιημένος

ΑΠΟΕΛ: Πλήρως συνειδητοποιημένος

Ο ΑΠΟΕΛ ρίχνεται απόψε (20:00, Cablenet 1) στη μάχη του πρωταθλήματος, θέλοντας να αφήσει πίσω του τον οδυνηρό αποκλεισμό από την Τζουργκάρντεν στα πλέι οφ του Κόνφερενς Λιγκ. Στο ΓΣΠ θα υποδεχτεί για την 1η αγωνιστική την επικίνδυνη, φιλόδοξη και εκ των χειρότερων «εφιαλτών» του τα τελευταία χρόνια, Πάφος FC.

Το τρίποντο είναι το ιδανικό σενάριο για τους γαλαζοκίτρινους, ώστε να αποδείξουν πως άφησαν πίσω τους την Ευρώπη και να στείλουν ηχηρό μήνυμα για τις βλέψεις τους στις εγχώριες διοργανώσεις. Θέλουν άλλωστε να δώσουν τέλος στο σερί των δύο αποτυχημένων πρεμιέρων (Καρμιώτισσα 2-2, Πάφος FC 0-4). Επίσης, έπαθαν και -θέλουν να αποδείξουν πως- έμαθαν από την αλόγιστη σπατάλη βαθμών στην αρχή των δύο προηγούμενων περιόδων, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα να τρέχουν και να μην φτάνουν.

Όλοι στις τάξεις της λευκωσιάτικης ομάδας γνωρίζουν τη σημασία του σημερινού παιχνιδιού. Παραλλήλως, ξέρουν πως απέναντί τους θα έχουν σκληρό καρύδι και έχουν πολλούς λόγους να περιμένουν μάχη απέναντι στην Πάφος FC. Οι γαλάζιοι άγγιξαν το ευρωπαϊκό εισιτήριο την περασμένη σεζόν και θέλουν στην τρέχουσα να τα πάνε ακόμα καλύτερα.

Κάτι που από μόνο του φανερώνει την επικινδυνότητά τους. Συν τοις άλλοις, «φωνάζει» και η κακή παράδοση για τους Λευκωσιάτες, που άρχισε στα προηγούμενα 11 ματς μεταξύ των δύο ομάδων: Τρεις νίκες, δύο ισοπαλίες και έξι ήττες, απολογισμός που περιλαμβάνει και τέσσερις γκέλες στο ΓΣΠ με μία ισοπαλία και τρεις ήττες! Όλα αυτά μαρτυρούν πως οι πρωτευουσιάνοι δεν πρέπει να είναι απλώς υποψιασμένοι απόψε, μα εντελώς συνειδητοποιημένοι.

Αγωνιστικά, απέναντι στους γαλάζιους υπάρχει ένα πλεονέκτημα και ένα μειονέκτημα: Από τη μια είναι η ετοιμότητα μετά από έξι επίσημα ματς στο Κόνφερενς Λιγκ και από την άλλη, η κούραση από την υπερπροσπάθεια δίχως αντίκρισμα για ανατροπή του 0-3 από την Τζουργκάρντεν (3-2).

Οι οπαδοί του περιμένουν πάντως ότι ο ΑΠΟΕΛ θα παρουσιαστεί ακόμη καλύτερος σε σχέση με το παιχνίδι με τη σουηδική ομάδα, για να πάρει την τέταρτη νίκη του στο ΓΣΠ. Έχει το απόλυτο στα τρία εντός έδρας ματς του Κόνφερενς Λιγκ (Μπότεφ 2-0, Κιζιλζάρ 1-0, τα άλλα δύο) και περιμένουν το ίδιο και στο πρώτο ματς πρωταθλήματος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ