ΑΠΟΕΛ: Πίστωσε τους 41 από τους 54 βαθμούς

Το πρόσημο για τον Θρύλο εξακολουθεί να είναι θετικότατο, εάν κοιτάξει κανείς το τι έκανε απέναντι στους πράσινους από το 2008-09 και εντεύθεν, δηλαδή την τελευταία δεκαετία...

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Το ημερολόγιο έγραφε 5 Μαΐου 2012. Τότε, στο πλαίσιο της 5ης στροφής των πλέι οφ (31η αγωνιστική) ο ΑΠΟΕΛ φιλοξένησε την Ομόνοια και ηττήθηκε με 1-2. Από τότε, διεξήχθηκαν 11 ματς στο πρωτάθλημα με τους γαλαζοκίτρινους ως τυπικά γηπεδούχους, μετρώντας 10 νίκες (μάλιστα σερί) και 1 μόλις φορά έμειναν στην ισοπαλία. Άρα, οι μόνιμοι πρωταθλητές των τελευταίων ετών έχουν πάρει για τα καλά τον αέρα της αυριανής αντιπάλου τους κατά τα τελευταία χρόνια και βεβαίως, θέλουν να διευρύνουν το εν λόγω στατιστικό ώστε να διατηρηθούν στις ράγες προς τον έκτο σερί τίτλο.

Το πρόσημο για τον Θρύλο εξακολουθεί να είναι θετικότατο, εάν κοιτάξει κανείς το τι έκανε απέναντι στους πράσινους από το 2008-09 και εντεύθεν, δηλαδή την τελευταία δεκαετία. Σε 19 αναμετρήσεις, καρπώθηκε τους τρεις βαθμούς της νίκης 13 φορές, «κόλλησε» στην ισοπαλία 2 φορές, άλλες 3 ηττήθηκε ενώ 1 παιχνίδι είχε διακοπή στο 45΄+8 και μηδενίστηκαν οι μονομάχοι.

Εν κατακλείδι, από τους 54 βαθμούς που διακυβεύονταν στον αγωνιστικό χώρο, ο ΑΠΟΕΛ πίστωσε στο ταμείο 41, κάτι που δεικνύει πολλά όσον αφορά στη δυναμική του ως τυπικά γηπεδούχος με τους τριφυλλοφόρους. Παραβίασε την αντίπαλη εστία 32 φορές και αντιθέτως, μάζεψε την μπάλα από το δικό του πλεκτό 17.

ΜΕΣΩΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΥΡΟΣ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ