aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Πήρε το μάθημά του χωρίς να το πληρώσει (τουλάχιστον ακόμα)

ΑΠΟΕΛ: Πήρε το μάθημά του χωρίς να το πληρώσει (τουλάχιστον ακόμα)

Έκανε τα εύκολα δύσκολα ο ΑΠΟΕΛ, που νίκησε 2-1 με την ψυχή στο στόμα τον Ολυμπιακό. Όχι πως αναμενόταν άνετο βράδυ, άλλωστε σε δύο προηγούμενα παιχνίδια του για το πρωτάθλημα δεν νίκησε τον συγκεκριμένο αντίπαλό του (0-1, 0-0). Ωστόσο, απόψε άρχισε αλλιώς το παιχνίδι και για 18 λεπτά έμοιαζε με συνέχεια του μονολόγου στο Δασάκι με τον Εθνικό (3-0) το περασμένο Σάββατο.

Έως το προβάδισμα των γαλαζοκιτρίνων με τον Κβιλιτάια το γήπεδο ήταν κατηφορικό προς την εστία των μαυροπρασίνων. Αντιθέτως, ήταν λες και τράβηξαν χειρόφρενο οι ποδοσφαιριστές του Σωφρόνη Αυγουστή στη συνέχεια και μάλλον, δεν περίμεναν ότι οι μαυροπράσινοι μπορούσαν να παρουσιαστούν τόσο βελτιωμένοι στη συνέχεια.

Ό,τι ακολούθησε έως το σφύριγμα της λήξης αποτελεί σημείο προβληματισμού για τον ΑΠΟΕΛ, κάτι που επεσήμανε άλλωστε και ο Αυγουστή μετά το παιχνίδι. Το θέμα είναι ότι το αποψινό ματς ήταν ένα μάθημα για τους γαλαζοκίτρινους, που δεν πλήρωσε (τουλάχιστον ακόμα, γιατί το σκορ είναι στενό και έχει ρεβάνς στις 2 Φεβρουαρίου) ότι δεν μπορούν να εφησυχάζουν και να έχουν το μυαλό τους σε αυτό που ακολουθεί.

Και την Κυριακή έρχεται ένα πολύ δύσκολο και απαιτητικό ματς κόντρα στον πρωτοπόρο Άρη, που θα χρειαστεί σίγουρα μεγαλύτερη προσπάθεια και διάρκεια στην καλή απόδοση.

Αν μη τι άλλο, η νίκη εις βάρος του Ολυμπιακού δίνει συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα και διατηρεί ψηλά το επίπεδο αυτοπεποίθησης του ΑΠΟΕΛ, διατηρώντας και τον ενθουσιασμό των οπαδών του. Κάτι σημαντικό ειδικά από τη στιγμή που η επερχόμενη αναμέτρηση θα είναι εντός έδρας και θα χρειαστεί τη δύναμη του «καυτού» ΓΣΠ.

Από εκεί και πέρα, θετικό είναι για τον Κβιλιτάια ότι σκόραρε σε τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι, ενώ και Εφραίμ πέτυχε γκολάρα που μπορεί να τον βοηθήσει ψυχολογικά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ