aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Πήγαν όλα πρίμα, φτιάχτηκε κλίμα και πάει για το πρώτο βήμα

ΑΠΟΕΛ: Πήγαν όλα πρίμα, φτιάχτηκε κλίμα και πάει για το πρώτο βήμα

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Το κλίμα μοιάζει ιδανικό στις τάξεις του ΑΠΟΕΛ πριν από τον έναν από τους δύο «καυτούς» ημιτελικούς με την Ανόρθωση. Μία ημέρα πριν από την αναμέτρηση στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», ο Σάββας Πουρσαϊτίδης βλέπει την ομάδα του «γεμάτη» από επιλογές, καθώς υπάρχει μόνο το πρόβλημα του Αρτούρ Ζορζ.

Με διαθέσιμο κάθε άλλον ποδοσφαιριστή του, ο Ελλαδίτης προπονητής θα επιλέξει όχι μόνο τους καλύτερους (κατ’ αυτόν) έντεκα, μα και τον ιδανικό πάγκο. Για να μπορεί ανά πάσα στιγμή να αναπροσαρμόσει το πλάνο του αναλόγως της έκβασης του ματς ή των αναγκών που θα προκύψουν.

Εκτός από ετοιμοπόλεμοι, όμως, οι γαλαζοκίτρινοι θα πάνε στη Λάρνακα και πληρωμένοι με το πριμ της πρόκρισης εις βάρος της Ομόνοιας στην προηγούμενη φάση. Όπως διέρρευσε χθες, καταβλήθηκε το ποσό που τους έταξε ο Πρόδρομος Πετρίδης μετά το 1-0 κόντρα στο «τριφύλλι», ενώ υποσχέθηκε πως σύντομα θα πληρωθούν και τον μισθό του Μαρτίου.

Υπάρχει ωστόσο άλλος ένας καλός λόγος για θετική ψυχολογία στον Αρχάγγελο. Όσο κερδίζει κάθε ομάδα είναι λογικό να επέρχεται ηρεμία και να ανεβαίνει το επίπεδο αυτοπεποίθησης. Μετά τον νικηφόρο επαναληπτικό απέναντι στους πράσινους, ακολούθησαν και τέσσερα τρίποντα στο πρωτάθλημα, έστω και σε παιχνίδια του β’ γκρουπ.

Πέρα από το ότι οι 12 βαθμοί στη σειρά έβγαλαν τον ΑΠΟΕΛ από κάθε έγνοια για τυχόν περιπέτειες, τα ματς πρωταθλήματος λειτούργησαν για τον Πουρσαϊτίδη σαν προετοιμασία για το μεγάλο αυριανό παιχνίδι. Προς το παρόν λοιπόν, όλα πήγαν κατ’ ευχήν για την τεχνική ηγεσία και απομένει να φανεί αν θα αποδειχτούν όλα αυτά βοηθητικά στην προσπάθεια για το πρώτο βήμα πρόκρισης στον τελικό.

Φυσικά, κανείς δεν παίζει μόνος του στο ποδόσφαιρο και ας μην ξεχνάει κανείς πως η Ανόρθωση, έως πριν από μερικές εβδομάδες, ήταν ανάμεσα στις διεκδικήτριες του τίτλου της πρωταθλήτριας. Το περασμένο Σάββατο μάλιστα, στο Τσίρειο, έδειξε απέναντι στον Απόλλωνα σημαντικά σημεία βελτίωσης, ενώ παίζει και αυτή το τελευταίο της χαρτί για να σώσει τη σεζόν. Αύριο μάλιστα θα είναι γηπεδούχος και αναμένεται πιο επιθετική για να πάρει σκορ ευνοϊκό ενόψει της ρεβάνς στο ΓΣΠ (14 Απριλίου). Επομένως, περιμένουν δύσκολες στιγμές τον ΑΠΟΕΛ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ