aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Πίεσαν τον εαυτό τους και κλάταραν

ΑΠΟΕΛ: Πίεσαν τον εαυτό τους και κλάταραν

Από τον ΑΠΟΕΛ των τελευταίων αγώνων είναι εμφανές ότι λείπει η ενέργεια και η ένταση βασικών παικτών του.

Είναι εμφανές πως από τον ΑΠΟΕΛ των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων, λείπει η απαιτούμενη ενέργεια και αυτομάτως η διάρκεια στα καλά διαστήματα. Το παιχνίδι της ομάδας του Σα Πίντο δεν είναι απρόβλεπτο, κάτι που οδηγεί στον εγκλωβισμό της.

Το σύνολο ξεμένει από καύσιμο στο ρεζερβουάρ και μοιραία, ξοδεύει υπερπολύτιμους βαθμούς. Μολονότι το συγκεκριμένο στοιχείο απουσίαζε και από παιχνίδια της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, ο βαθμός δυσκολίας διέφερε από το ένα 90λεπτο στο άλλο. Κάτι που δεν ισχύει, ασφαλώς, στην παρούσα φάση. Οι απαιτήσεις, τώρα, είναι μεγαλύτερες. Όπως και η πίεση.

Ομολογουμένως, ο αυξημένος βαθμός δυσκολίας του προγράμματος έχει «στραγγαλίσει» τους παίκτες του Σα Πίντο και σε συνδυασμό με την τύχη που τους γύρισε την πλάτη, έσκασαν οι μαζεμένες απώλειες βαθμών. Πρόκειται για ζόρικη φάση του μαραθωνίου κατά την οποία ο ΑΠΟΕΛ καλείται να ανεβάσει την έντασή του για να μην εκτροχιαστεί από τις ράγες.

Ένα γκρουπ 12-13 παικτών, η αλήθεια είναι ότι έχουν πιέσει τον εαυτό τους σε όλη τη σειρά του πρωταθλήματος και δεν είναι πάντα εύκολο να έχουν την ενέργεια προηγούμενων μηνών. Πώς θα διαχειριστεί, άραγε, την κατάσταση ο Ρικάρντο Σα Πίντο; Η… μπάλα είναι στα πόδια του Πορτογάλου κόουτς. Η διακοπή λόγω εθνικών ομάδων, αποτελεί πρώτης τάξεως ευκαιρία ώστε να επαναξιολογήσει την κατάσταση και να «ενεργοποιήσει» ποδοσφαιριστές που αποτελούν δεύτερη ή τρίτη επιλογή.

Ενδεικτικό είναι άλλωστε το γεγονός πως, όταν πέρασαν ως αλλαγή στο τελευταίο ματς με την Ομόνοια οι Γκάμπριελ Μαΐόλι και Ζοάο Σιπριάνο, αυτομάτως ξεχώρισαν από τους συμπαίκτες τους. Οχι γιατί έκαναν κάτι το φοβερό και τρομερό, αλλά επειδή εμφανίστηκαν «φρέσκοι».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ