aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Περνά με ποσοστό 75%!

ΑΠΟΕΛ: Περνά με ποσοστό 75%!

Ο ΑΠΟΕΛ θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί μεθαύριο στο «Αστάνα Αρένα» το 1-0 με το οποίο νίκησε την Κιζιλζάρ στο ΓΣΠ. Σκορ που ιστορικά πάντως, μπορεί να θεωρηθεί γουρλίδικο. Η έρευνά του «Goal» βρήκε τέσσερις εντός έδρας νίκες με το συγκριμένο αποτέλεσμα σε πρώτα ματς ευρωπαϊκών διοργανώσεων, που αντιστοιχούν σε τρεις προκρίσεις στη ρεβάνς, δηλαδή σε ποσοστό 75% επιτυχίας.

Το ενδιαφέρον είναι ότι η μοναδική αποτυχία ήταν στο γήπεδο που θα διεξαχθεί η ρεβάνς με τους Καζάκους. Την περίοδο 2018-19, στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, ήρθε η ήττα με 0-1 από την Αστάνα και ο αποκλεισμός στα πέναλτι (1-2). Όσο για τις επιτυχίες; Την πρώτη φορά ήταν η μοναδική που φάνηκε χρήσιμος ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ, που ως γνωστόν δεν ισχύει πλέον. Οι γαλαζοκίτρινοι ηττήθηκαν 2-3 από την Ελσίνκι στη Φινλανδία την περίοδο 1986-87 και προκρίθηκαν στον 2ο γύρο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών.

Δεκαοκτώ χρόνια μετά, τη σεζόν 2005-06 για τον 2ο προκριματικό γύρο του Κυπέλλου UEFA, ο ΑΠΟΕΛ ηττήθηκε μεν στο 90λεπτο από τη Μακάμπι στο Τελ Αβίβ, ωστόσο πήρε 2-2 στην παράταση και πέρασε στην επόμενη φάση. Οι άλλες δύο φορές ήρθαν με «διπλά»: πρώτα με 3-1 στην Τσεχία κόντρα στη Γιάμπλονετς (3ος προκριματικός γύρος Γιουρόπα Λιγκ 2010-11) και έπειτα με 1-0 εις βάρος της Ντουντελάνζ (2ος προκριματικός γύρος Τσάμπιονς Λιγκ 2017-18).

Από εκεί και πέρα, τη μοναδική φορά που νίκησαν 1-0 οι πρωτευουσιάνοι σε πρώτο εκτός έδρας ματς, πάλι κατάφεραν να το υπερασπιστούν. Την περίοδο 1996-97 οι -τότε- νταμπλούχοι μας αγωνίστηκαν στο Κύπελλο UEFA. Επικράτησαν στο Καυτανζόγλειο του Ηρακλή και πήραν δεύτερη νίκη με 2-1 στο Μακάρειο για τον 2ο προκριματικό γύρο. Με την πρόκριση αυτή το ποσοστό επιτυχίας πάει στο 80%.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ