ΑΠΟΕΛ: «Περιπέτεια» Ρουέδα διάρκειας 663 ημερών

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Το ημερολόγιο έδειχνε 1 Ιουνίου 2017, όταν ο ΑΠΟΕΛ ανακοίνωνε τη σύναψη συνεργασίας με τον Χεσούς Ρουέδα. «Κούμπωσε» με τη μία στο σύνολο, αποτέλεσε βασικό και αναπόσπαστο στέλεχος του αρχικού σχήματος κατά το πρώτο εξάμηνο, καταθέτοντας διαπιστευτήρια ενός παίκτη που ήλθε για να αποτελέσει για χρόνια τον κυματοθραύστη επιθέσεων από κάθε αντίπαλο.

Η ατυχία, όμως, χτύπησε την πόρτα του. Υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού συνδέσμου τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους, είχε διαγραφεί από το ρόστερ για το δεύτερο μισό εκείνης της σεζόν και τη θέση του πήρε ο Ντένις Πολιάκοφ. Τράβηξε τον δικό του Γολγοθά μέχρι να ξαναφορέσει εκ νέου ποδοσφαιρικά παπούτσια και ασφαλώς, στο πρόσωπό του να σχηματιστεί εκ νέου πλατύ χαμόγελο. Ταξίδια, ενοχλήσεις, θυσίες, βάσανα, θεραπείες, αξιολογήσεις και πάει λέγοντας.

Διαβάστε επίσης: «Ντόπες» από τον ΑΠΟΕΛ: «Όσοι το ξεχνούν, καιρός να το ξαναθυμηθούν» (vid)

Εδώ και μήνες γυμνάζεται σε φουλ ρυθμό, πλην όμως αδυνατεί να βρει εκ νέου το ρόλο του σε ένα καθόλα ανταγωνιστικό περιβάλλον, όπως είναι αυτό του ΑΠΟΕΛ, με την πλειάδα επιλογών. Προφανώς, για τον 32χρονο θα αποτελούσε ιδανική επιλογή ο δανεισμός του κατά την περασμένη μετεγγραφική περίοδο ώστε να πάρει αυξημένο χρόνο συμμετοχής, αλλά παρά την προσπάθεια δεν επιτεύχθηκε συμφωνία με άλλη ομάδα.

Αδειάζει πλέον η άμμος από την κλεψύδρα της τρέχουσας σεζόν, οπότε εν ευθέτω χρόνω θα πρέπει να καταλήξει ο φιλότιμος Χεσούς για το ποιο θέλει να είναι πραγματικά το ποδοσφαιρικό του μέλλον. Από τότε που ανακοινώθηκε η απόκτησή του έως σήμερα πέρασαν κιόλας 663 μέρες, με τον Ισπανό στόπερ να μετρά 25 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, η συντριπτική πλειοψηφία εξ αυτών κατά το πρώτο μισό της προπέρσινης σεζόν. Για να αντιληφθείτε, στο φετινό πρωτάθλημα μετρά μόλις δύο λεπτά (μία συμμετοχή) και 180 στο κύπελλο (δύο συμμετοχές).

ΜΕΣΩΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΥΡΟΣ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ