aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Περιμένοντας ξανά τον… νέο Εντονγκαλά

ΑΠΟΕΛ: Περιμένοντας ξανά τον… νέο Εντονγκαλά

Ο Ντιεμερσί Εντονγκαλά είχε τραυματιστεί και αντικατασταθεί στο 49ο λεπτό του παιχνιδιού του ΑΠΟΕΛ με τη Δόξα και δεν αγωνίστηκε κόντρα σε Ολυμπιακό (4-0, κύπελλο), ΑΕΛ (3-2) και ΠΑΕΕΚ (3-1). Η απουσία του δεν στοίχισε αγωνιστικά, όμως είναι σίγουρο πως ο Σωφρόνης Αυγουστή θα ήθελε να τον έχει στη διάθεσή του. Ακόμα περισσότερο ελπίζει πως θα τον συμπεριλάβει στην αποστολή του ντέρμπι της Δευτέρας (14/2) με την ΑΕΚ στο ΓΣΠ.

Τα αγωνιστικά στοιχεία του Κογκολέζου μεσοεπιθετικού ταιριάζουν γάντι στο στυλ παιχνιδιού, που καθιέρωσε ο Κύπριος προπονητής στους γαλαζοκίτρινους. Συνδυασμός ταχύτητας-κίνησης (με την μπάλα ή χωρίς) και άρτια τεχνική κατάρτιση, που «παντρεύεται» με την εμπειρία και τις παραστάσεις από πιο προηγμένα πρωταθλήματα (Βέλγιο, Τουρκία).

Ο «Έντγκα», όπως τον αποκαλούν στον Αρχάγγελο, παρουσιάζει πολύ καλύτερο πρόσωπο στην τρέχουσα σεζόν, σε σχέση με την κάκιστη της ομάδας του κατά την περασμένη. Αν και στην αρχή της αγωνιστικής περιόδου ήταν επιλογή από τον πάγκο, στη συνέχεια καθιερώθηκε βασικός και εξέπληξε με τη νέα, βελτιωμένη αγωνιστική εκδοχή του.

Έρχεται λοιπόν σειρά τριών ντέρμπι πριν από τη λήξη της α’ φάσης, με ΑΕΚ, Ανόρθωση και Ομόνοια. Ο Αυγουστή λοιπόν ελπίζει πως θα τον έχει στη διάθεσή του, αρχίζοντας από το ματς της ερχόμενης Δευτέρας με τους κιτρινοπράσινους. Σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις του εκπρόσωπου Τύπου του ΑΠΟΕΛ, Νεκτάριου Πετεβίνου: «Υπάρχει ένα ερωτηματικό για τον Εντονγκαλά αν θα προλάβει το παιχνίδι».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ