aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: «Παράθυρο» για Ευρώπη

ΑΠΟΕΛ: «Παράθυρο» για Ευρώπη

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, το σημερινό νοκ-άουτ παιχνίδι για τη φάση των «16» του κυπέλλου έχει τεράστια σημασία για τον ΑΠΟΕΛ. Βλέποντας επί της παρούσης με τα… κιάλια τις θέσεις που οδηγούν -μέσω πρωταθλήματος- σε έξοδο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν, η δεύτερη τη τάξει εγχώρια διοργάνωση δύναται να αποτελέσει διέξοδο στην τιτάνια προσπάθεια να «κλειδώσει» ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Φτάνει να σηκώσει, ασφαλώς, για πρώτη φορά την «κούπα» μετά το 2015.

Στον ΑΠΟΕΛ, δεν βλέπουν τόσο μακριά. Και αυτό διότι έχουν μπροστά τους ένα ψηλό εμπόδιο που πρέπει να προσπεράσουν σήμερα στο ΓΣΠ προκειμένου να κλείσουν θέση στην προημιτελική φάση. Η ομάδα του Σάββα Πουρσαϊτίδη μετρά δυνάμεις με τον φορμαρισμένο Απόλλωνα,  οπότε για να φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα καλείται να έχει ακόμα καλύτερη απόδοση σε σχέση με τα τρία προηγούμενα παιχνίδια, κατά το οποία κατέγραψε δύο νίκες και μία ισοπαλία.  Οι γαλαζοκίτρινοι αναγνωρίζουν τις δυσκολίες που θα συναντήσουν, ωστόσο δεν τρομάζουν. Έχουν διαφοροποιηθεί άρδην τα δεδομένα, υπάρχει πλέον καλύτερη ψυχολογία και πίστη από τους ποδοσφαιριστές ότι μπορούν να κάνουν αντεπίθεση διαρκείας, σώζοντας τη χρονιά.

Εκτός επιλογών του Ελλαδίτη προπονητή είναι ο Βίκτωρ Κλωναρίδης, ο οποίος μπήκε σε ειδικό πρόγραμμα για να ξεπεράσει τον τραυματισμό. Ενδεχομένως να απουσιάσει και από το κυριακάτικο ντέρμπι με την Ανόρθωση (21η αγωνιστική). Επίσης, δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι Τζακ Μπερν και Τζο Γκάρνερ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ