aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Πάνε για τελικό ξεκαθάρισμα

ΑΠΟΕΛ: Πάνε για τελικό ξεκαθάρισμα

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Κρίσιμη χαρακτηρίζεται η κατάσταση στον ΑΠΟΕΛ, με την τρέχουσα εβδομάδα να φέρνει εξελίξεις σε διοικητικό και αγωνιστικό επίπεδο. Η κατρακύλα των μόνιμων πρωταθλητών από το 2013 και εντεύθεν, δεν έχει σταματημό. Ήταν που ήταν βαρύ το κλίμα στο προπονητικό κέντρο «Αρχάγγελος», ήλθε η νέα αποκαρδιωτική εμφάνιση και η έβδομη ήττα στο πρωτάθλημα από την ουραγό Ένωση, για να προκαλέσει την… έκρηξη των φίλων της ομάδας.

Η αλήθεια είναι πως η διοίκηση βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση, με τα περισσότερα πυρά να στρέφονται προς τον πρόεδρο, Πρόδρομο Πετρίδη. Η πίεση που του ασκείται για να αποχωρήσει άμεσα είναι έντονη. Ο ίδιος, δεν τοποθετήθηκε ξεκάθαρα στη χθεσινή συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου. Κατά πόσον δηλαδή σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να παραδώσει τη σκυτάλη. Προτίμησε να μην ανοίξει, εν ολίγοις, τα χαρτιά του και για να πράξει κάτι τέτοιο, έχει προφανώς τους λόγους του.

Οι διαβουλεύσεις και οι συζητήσεις κατά τη διάρκεια της χθεσινής μέρας μεταξύ των ιθυνόντων στην Εταιρεία ΑΠΟΕΛ, ήταν πυρετώδεις. Πού κατέληξαν; Να προσκληθούν σε σύσκεψη όλοι οι μεγαλομέτοχοι που εκπροσωπούν το πλειοψηφικό πακέτο του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας και ορισμένοι πρώην παράγοντες της Εταιρείας ΑΠΟΕΛ (σε αριθμό που επιτρέπουν τα διατάγματα της Κυβέρνησης). Σκοπός της διευρυμένης σύσκεψης είναι η παρουσίαση των οικονομικών και αγωνιστικών δεδομένων από πλευράς της διοίκησης και η κατάθεση απόψεων και εισηγήσεων από τους παρόντες. «Αναμένουμε τη θετική ανταπόκριση όλων, σε μια κρίσιμη εποχή για την ομάδα μας όπου χρειάζεται να λειτουργήσουμε όλοι με ενότητα και με μοναδικό στόχο, το καλό του ΑΠΟΕΛ», αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Στη σύσκεψη, θα επιχειρηθεί τελικό ξεκαθάρισμα. Θα ακουστούν οι απόψεις των μεγαλομετόχων, οι οποίες κρίνονται βαρύνουσας σημασίας και αναλόγως θα δρομολογηθούν οι επόμενες κινήσεις. Επίσης, θα διαπιστωθεί κατά πόσον προκύπτει ενδιαφέρον για να υπάρξει διάδοχη κατάσταση στα διοικητικά. Πληθαίνουν τα σενάρια, βλέπετε, που φέρουν ομάδα ατόμων να προετοιμάζονται ώστε προχωρήσουν σε πρόταση για να αναλάβουν την Εταιρεία ΑΠΟΕΛ. Επί της παρούσης, περαμένουν ανώνυμοι.

Εντός του Διοικητικού Συμβουλίου αντιλαμβάνονται την κρίσιμη κατάσταση, χαρακτηρίζοντας εν πολλοίς δικαιολογημένη την αντίδραση του κόσμου. Δεν ζουν σε άλλον πλανήτη. Ούτε και οι ίδιοι μπορούν να αποδεχθούν αυτή την κατάσταση, αναζητώντας εκ νέου εκείνες τις λύσεις που θα βγάλουν τον ΑΠΟΕΛ από το «αδιέξοδο» στο οποίο έχει περιέλθει.

Αλλιώς περίμεναν να εξελιχθεί η σεζόν και αλλιώς εξελίσσεται. Ούτε η αλλαγή προπονητή φέρνει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, αν και ο Μικ Μακάρθι είναι ίσως ο τελευταίος που ευθύνεται για την κακή κατάσταση στην ομάδα. Στον Ιρλανδό, δίνεται πίστωση χρόνου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ