ΑΠΟΕΛ: «Πακέτο μέτρων» εάν και εφόσον…

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Στον ΑΠΟΕΛ, έχουν παραδεχθεί πλειστάκις πως τα έξοδα εξακολουθούν να είναι περισσότερα από τα έσοδα, κοινοποιώντας παραλλήλως τη βούληση για τη… δημιουργία εκείνων των συνθηκών προκειμένου να μην εξαρτώνται πλήρως από την παρουσία σε ευρωπαϊκό όμιλο. Κάτι που απαιτεί τομές και προσεγμένες κινήσεις όσον αφορά στη γενικότερη φιλοσοφία. Δεν μπορούν να λειτουργούν σχεδόν τα πάντα στη λογική του ρίσκου.

Μπορεί η οικονομική κατάσταση να παρουσιάζεται ελαφρώς καλύτερη σε σχέση πάντοτε με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, αλλά τα δεδομένα εξακολουθούν να διατηρούν άπαντες στην… πρίζα. Μάλιστα, η νέα τάξη πραγμάτων που φέρνει η πανδημία του κορωνοϊού προκαλεί μοιραία επιπλέον «πονοκέφαλο», κάτι που επιτάσσει ενδελεχής μελέτη της κατάστασης. Από τη μισθοδοσία έως τις χορηγίες.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Νεόφυτος Μιχαήλ με αστερίσκο στο συμβόλαιο

Σε πρόσφατο δημοσίευμα, κάναμε αναφορά για σχέδιο β΄ που επεξεργάζονται στον ΑΠΟΕΛ. Όπως μας ειπώθηκε χθες, τα πάντα εξακολουθούν να είναι ρευστά, επί της παρούσης καμία απόφαση δεν έχει ληφθεί, αναμένοντας την τηλεδιάσκεψη της Πέμπτης με την ηγεσία της ΚΟΠ, εκπροσώπους του ΠΑΣΠ και τον Σύνδεσμο Προπονητών, όπου θα τεθεί εκ νέου προς συζήτηση το οικονομικό. Το βασικό παρεμπιπτόντως θέμα που θα απασχολήσει και με βάση των αποφάσεων, θα δρομολογήσουν και στον ΑΠΟΕΛ τις επόμενες κινήσεις τους όσον αφορά και στο μισθολόγιο. Οι σκέψεις που γίνονται, εξάλλου, είναι να βρεθεί κοινό σχέδιο για όλες τις ομάδες.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Δανεικοί, αλλά όχι αγύριστοι. Δύο σημαντικές «προσθήκες»!

Ξέχωρα από τη γραμμή που θα χαραχθεί από τα εμπλεκόμενα μέρη στην επικείμενη τηλεδιάσκεψη, στην ομάδα της Λευκωσίας γνωρίζουν πως αργά ή γρήγορα θα προκύψουν και ζητήματα που άπτονται του προγραμματισμού για την επόμενη σεζόν. Η πολυσυζητημένη εδώ και χρόνια μείωση του προϋπολογισμού για παράδειγμα, προϋποθέτει και γενναίες αποφάσεις. Ιδιαίτερα όσον αφορά στους υψηλόμισθους.

Επιπλέον, με τους ποδοσφαιριστές που θα αποχωρήσουν και είναι δεσμευμένοι με συμβόλαιο, η διοίκηση θα κληθεί να το πράξει με το λιγότερο δυνατό κόστος ώστε να μην επιβαρυνθεί ο προϋπολογισμός της νέας περιόδου. Σε αυτό το «πακέτο μέτρων», εκτός από τις επιτυχημένες μετεγγραφές, όσοι προστεθούν στο έμψυχο δυναμικό θα γίνει προσπάθεια ώστε να υπογράψουν συμβόλαιο με βάση τα νέα (όπως αυτά διαμορφωθούν) οικονομικά δεδομένα. Κάτι πάρα πολύ σημαντικό καθώς είναι πολύ πιθανόν να παρουσιαστούν σημαντικές διαφοροποιήσεις στο ρόστερ.

Οι σκέψεις που γίνονται είναι γενικώς πολλές, με τη διοίκηση να κάνει υπομονή στο παρόν στάδιο. Το μόνο σίγουρο είναι πως το κλίμα αβεβαιότητας που υπάρχει ένεκα της πανδημίας που εξαπλώθηκε και στην Κύπρο, απασχολεί έντονα (και) τη διοίκηση του ΑΠΟΕΛ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ