aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Παίζονται πολλά σε 29 μέρες

ΑΠΟΕΛ: Παίζονται πολλά σε 29 μέρες

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Με την επανέναρξη των υποχρεώσεων, περιμένει τον ΑΠΟΕΛ ένα πρόγραμμα «φωτιά», με συνεχόμενες αναμετρήσεις κάθε τέσσερις ή πέντε μέρες. Τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ευρώπη. Θα κληθεί να παίξει οκτώ πάρα πολύ σημαντικούς αγώνες σε διάστημα 29 ημερών. Από τις 23 Νοεμβρίου, δηλαδή το ματς με την Πάφος FC, και μέχρι το τέλος του χρόνου, ο ΑΠΟΕΛ θα δώσει την τελική μάχη για την πρόκριση στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ και παραλλήλως θα προσπαθήσει, αν και με τρία ματς λιγότερα, να βρεθεί σε θέση οδηγού στο πρωτάθλημα.

Το πλέον σημαντικό που προκύπτει από το αγωνιστικό πρόγραμμα είναι πως μόλις δύο φορές θα αγωνισθεί μακριά από το ΓΣΠ! Στις 28 του μήνα στην έδρα της Ντουντελάνζ, εκεί όπου ο ΑΠΟΕΛ θα χτυπήσει ρέστα για την πρόκριση στην επόμενη φάση της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Και η άλλη στην ουρά των υποχρεώσεων κατά το τρέχον έτος. Στις 21 Δεκεμβρίου, η ομάδα του Τόμας Ντολ θα βρεθεί στο Τσίρειο, μετρώντας δυνάμεις με την ΑΕΛ (14η αγωνιστική).

Τα υπόλοιπα ματς, λοιπόν, θα τα δώσει εντός έδρας, με την υποσημείωση πως δύο εξ αυτών θα είναι τυπικά φιλοξενούμενος, διαδοχικές μάλιστα φορές με το «καλημέρα» του επόμενου μήνα. Συγκεκριμένα, στις 2 Δεκεμβρίου θα αντιμετωπίσει την Ομόνοια και πέντε μέρες μετά τον Ολυμπιακό. Κάτι που δεν θα ισχύει, ασφαλώς, στις αναμετρήσεις με Πάφος FC, Εθνικό Άχνας στο πρωτάθλημα και Σεβίλλη για το Γιουρόπα Λιγκ.

Διαβάστε επίσης: Εφραίμ: Φτου ξανά κι απ’ την αρχή…

Ο Γερμανός προπονητής, ανεξαρτήτως από το πώς μοίρασε τον χρόνο συμμετοχής έως τώρα, κάτι που αναλύσαμε στη χθεσινή έκδοση, θα χρειαστεί όλους τους ποδοσφαιριστές προκειμένου ο ΑΠΟΕΛ να μπει στη νέα χρονιά όντας πρωτοπόρος στο πρωτάθλημα και έχοντας, παραλλήλως, παραμείνει στην Ευρώπη, αποκομίζοντας άκρως σημαντικά οικονομικά και αγωνιστικά οφέλη.

Ο Τόμας Ντολ, υπενθυμίζουμε, προκειμένου να αποφορτιστούν οι ποδοσφαιριστές που δεν έχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις με τις εθνικές τους ομάδες τούς έδωσε τριήμερο ρεπό. Για να ξεκουραστούν και για να γεμίσουν εκ νέου τις… μπαταρίες τους για τη δύσκολη και απαιτητική συνέχεια. Αύριο επιστρέφουν στις προπονήσεις και σταδιακά θα αρχίσουν να ενσωματώνονται κι οι διεθνείς τις αμέσως επόμενες μέρες.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Η ζωή του Ντολ έγινε πιο δύσκολη, αλλά είναι αναγκασμένος

Βεβαίως, ο Γερμανός κόουτς του ΑΠΟΕΛ δεν θα ήθελε ούτε για αστείο να ακούσει πως έχει αποκομίσει πρόβλημα τραυματισμού ένας εκ των παικτών που έπαιξαν με το εθνόσημο στο στήθος. Στο απαιτητικό και βαρυσήμαντο 29ήμερο, θα χρειασθεί πανέτοιμα όλα τα ισχυρά «όπλα» του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ