aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Παίρνουν φόρα για την απογείωση

ΑΠΟΕΛ: Παίρνουν φόρα για την απογείωση

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Κανένας στον ΑΠΟΕΛ δεν θέλει να σκέφτεται το ενδεχόμενο μη κατάκτησης του κυπέλλου. Οι γαλαζοκίτρινοι παρουσιάζονται αποφασισμένοι και πεισμωμένοι να προσθέσουν αύριο βράδυ στο ΓΣΠ το 22ο τρόπαιο του κυπέλλου στην πλούσια τροπαιοθήκη τους, κλείνοντας έτσι με τον ιδανικότερο τρόπο τις φετινές υποχρεώσεις τους. Δηλαδή, με την κατάκτηση του 7ου νταμπλ στην ιστορία του συλλόγου και 3ου την τελευταία 4ετία!

Εκτός της κατάκτησης της κούπας, οι πρωταθλητές θέλουν να παρουσιάσουν και καλό ποδόσφαιρο στους οπαδούς τους, οι οποίοι θα δώσουν (όσοι τέλος πάντων στάθηκαν τυχεροί και κατάφεραν και εξασφάλισαν εισιτήριο) δυναμικά το «παρών» τους, σπρώχνοντας με όλη τη δύναμη της ψυχής, τους ποδοσφαιριστές προς την ευόδωση του στόχου τους.

Έτσι, είναι φυσικό να περιμένει ο Τόμας Κρίστιανσεν από τους παίκτες που θα επιλέξει να απαρτίζουν το αρχικό σχήμα να παίξουν (και) καλή μπάλα, αποζημιώνοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους φίλους της ομάδας για τη δυναμική τους συμπαράσταση στη φετινή μακρινή… διαδρομή που περιελάμβανε 60 επίσημους (παρακαλώ) αγώνες.

Κάτι, για το οποίο κάνει λόγο ο Δανός προπονητής, όπου μεταξύ άλλων λέει σε άτομα του τεχνικού τιμ πως «θα είναι σημαντικό επίτευγμα για το κλείσιμο μιας ξεχωριστής χρονιάς και πολύ σημαντικό για τους οπαδούς και αυτούς που μας στήριξαν». Και δεν το λέει τυχαία έτσι, όσο και εάν το κεφάλαιο της ανανέωσης ή όχι της συνεργασίας του με τον σύλλογο παραμένει σε εκκρεμότητα.

Ο Κρίστιανσεν επιχειρεί να κρατήσει συγκεντρωμένους τους παίκτες στο αυριανό σπουδαίο παιχνίδι. Ο απαιτητικός τεχνικός, γνωρίζει ότι ο Απόλλων διψά για την κατάκτηση του κυπέλλου, αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν τον φοβίζει ή τον παρασύρει. Αν ρωτήσετε δε, τον Τόμας για να σας δώσει και τη συνταγή που πρέπει να ακολουθήσουν οι παίκτες του για να φτάσουν στη νίκη, μάλλον θα σας πει: «Θα πρέπει να δείξουμε σταθερότητα στην απόδοσή μας, αποφασιστικότητα, αγωνιστική πειθαρχία και θέληση». Αυτό εξάλλου σημειώνει σε δημόσιες τοποθετήσεις του πριν από τον αγώνα, ακόμη και πιο δύσκολους από τον αυριανό στο στάδιο της πρωτεύουσας.

Αυτά είναι τα παιχνίδια για τους μεγάλους παίκτες, οι οποίοι με πίστη, αποφασιστικότητα, τσαμπουκά, πάθος, πείσμα, τα κερδίζουν. Η αναμέτρηση με τον Απόλλωνα αποτελεί πρόκληση και για τον προπονητή, αφού επί θητείας του η ομάδα δεν κατάφερε να επιβληθεί των γαλάζιων της Λεμεσού. Η προετοιμασία της ομάδας, το σωστό στήσιμο, η καθοδήγηση και οι κινήσεις από τον πάγκο παίζουν καταλυτικό ρόλο στην εξέλιξη ενός αγώνα. Ο Κρίστιανσεν «διάβασε» άλλη μια φορά τον αντίπαλο και περιμένει από τους παίκτες να εφαρμόσουν πιστά τις εντολές του, φτάνοντας στην ευόδωση του στόχου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ