aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαEUROPA LEAGUEΑΠΟΕΛ: Πάει Πορτογαλία στους «32» κατά 20.49%!

ΑΠΟΕΛ: Πάει Πορτογαλία στους «32» κατά 20.49%!

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Ο ΑΠΟΕΛ ήταν για άλλη μία φορά πιστός στο ραντεβού του με την ιστορία. Οι γαλαζοκίτρινοι κατάφεραν να προκριθούν ως δεύτεροι από τον α’ όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ και συνεχίζουν στους «32» της διοργάνωσης. Για τρίτη φορά στην ιστορία τους οι μόνιμοι πρωταθλητές Κύπρου θα παίξουν σε νοκ-άουτ φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης και γιατί όχι στοχεύουν να πετύχουν ότι κατάφεραν και τη σεζόν 2016/17, όταν απέκλεισαν την Αθλέτικ Μπιλμπάο και προκρίθηκαν στους «16» του θεσμού.

Οι «γαλαζοκίτρινοι» θα μάθουν τον αντίπαλό τους στην κλήρωση που θα γίνει την προσεχή Δευτέρα (16/12, 14:00) στη Νιόν. Ο ΑΠΟΕΛ θα τοποθετηθεί στο γκρουπ των ανίσχυρων και θα κληρωθεί με μία εκ των: Άγιαξ, Σάλτσμπουργκ, Ίντερ, Μπενφίκα, Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ, Σέλτικ, Εσπανιόλ, Βασιλεία, Λασκ, Μάλμε, Άρσεναλ, Γάνδη, Μπράγκα, Πόρτο, Μπασακσεχίρ.

Αντίπαλοι για όλα τα γούστα, καθώς υπάρχουν υπερδυνάμεις του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, ισχυροί αντίπαλοι, αλλά και ομάδες που κρίνονται ως πιο εύκολες σε σχέση με άλλες και αυξάνουν τις πιθανότητες πρόκρισης. Ο αντίπαλος του ΑΠΟΕΛ θα είναι μια εκ των 15 ομάδων που προαναφέραμε, όμως με βάση την στατιστική υπηρεσία υπάρχουν (ελάχιστες) περισσότερες πιθανότητες να κληρωθεί με την Μπράγκα παρά με οποιαδήποτε άλλη ομάδα. Πώς; Ιστοσελίδα που ασχολείται με την στατιστική υπηρεσία με βάση τους περιορισμούς που υπάρχουν στην κλήρωση, καθώς απαγορεύεται να κληρωθούν ομάδες της ίδιας χώρας και ομάδες που ήταν στον ίδιο όμιλο, αναδεικνύει τους πιθανότερους συνδυασμούς για τα 16 ζευγάρια της φάσης των «32».

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Αχαριστία…

Με βάση λοιπόν τα στοιχεία που παρουσιάζονται υπάρχουν οι δύο ομάδες που συγκεντρώνουν τις περισσότερες πιθανότητες να βρει στον δρόμο του ο ΑΠΟΕΛ είναι η Μπράγκα με πιθανότητα 7,06% και η Πόρτο με πιθανότητα 7,02%. Αν προσθέσει κανείς το ποσοστό της Μπενφίκα (6.52%) το άθροισμα των πιθανοτήτων που στέλνουν τον ΑΠΟΕΛ στην Πορτογαλία για τους «32» του Γιουρόπα Λιγκ είναι 20.49%!

Διαβάστε επίσης: Τίναξε ξανά την μπάνκα ο ΑΠΟΕΛ, τα συνολικά έσοδα

Ως η τρίτη επικρατέστερη αντίπαλος του ΑΠΟΕΛ είναι η Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ με ποσοστό 6.97%, ενώ τις λιγότερες πιθανότητες συγκεντρώνει η Σάλτσμπουργκ με ποσοστό 6.03%.

Αναλυτικά οι πιθανότητες ζευγαρώματος με τις 15 υποψήφιες αντιπάλους

Μπράγκα 7.06%
Πόρτο 7.02%
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 6.97%
Εσπανιόλ 6.95%
Άρσεναλ 6.94%
Σέλτικ 6.89%
Γάνδη 6.86%
Μπενφίκα 6.52%
Λασκ 6.52%
Βασιλεία 6.49%
Άγιαξ 6.45%
Ίντερ 6.44%
Μπασακσεχίρ 6.44%
Μάλμε 6.42%
Σάλτσμουργκ 6.03%

Δείτε αναλυτικά τον πίνακα πιθανοτήτων για όλες τις ομάδες του Γιουρόπα Λιγκ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ