aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Πάει με το «πρέπει»!

ΑΠΟΕΛ: Πάει με το «πρέπει»!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Ένα από τα παιχνίδια που μπορεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς, όσον αφορά στην πορεία προς τη διατήρηση των κεκτημένων για όγδοη διαδοχική σεζόν, αποτελεί για τον ΑΠΟΕΛ το σημερινό απέναντι στην ΑΕΚ. Κι ας βρισκόμαστε στην 8η αγωνιστική. Δεν είναι μόνο το γεγονός πως μετρά δυνάμεις με ένα σύνολο που στοχεύει το ίδιο ψηλά και είναι αήττητο. Πολύ περισσότερο, αντιμετωπίζει την ομάδα που του κάνει από οποιαδήποτε άλλη τον βίο αβίωτο κατά τα τελευταία χρόνια.

Οπότε, ενδεχόμενη επιτυχία θα έχει αυτομάτως πολλαπλή σημασία για τους πρωταθλητές. Θα βγάλουν από το πρόγραμμα έναν καθόλα απαιτητικό αντίπαλο, θα διατηρήσουν το απόλυτο στη συγκομιδή βαθμών και με ηρεμία θα αρχίσουν την προετοιμασία για τον καθοριστικό αγώνα της Πέμπτης στο ΓΣΠ με την Καραμπάχ (4η στροφή των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ).

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Oι 19+1 ερωτήσεις στο ερωτηματολόγιο για το ιδιόκτητο γήπεδο

Οι βοηθοί του Τόμας Ντολ έχουν αποκρυπτογραφήσει το αγωνιστικό προφίλ της ΑΕΚ και ο Γερμανός με τη σειρά του έχει δώσει τις κατευθυντήριες γραμμές στους ποδοσφαιριστές, ώστε να ανιχνεύσουν το μονοπάτι που οδηγεί στους τρεις βαθμούς. Παρά το γεγονός πως η αντίπαλος δεν έπεισε με τις έως τώρα εμφανίσεις της, δεν παύει να αποτελεί σκληρό καρύδι. Πέτυχε 16 τέρματα, τα περισσότερα στο τρέχον πρωτάθλημα από οποιαδήποτε άλλη ομάδα, παραμένοντας παραλλήλως αήττητη. Θέλει να ξεσπάσει, οπότε στον ΑΠΟΕΛ οφείλουν να παρουσιαστούν ιδιαίτερα προσεχτικοί.

Διαβάστε επίσης: Αμανατίδης: «Ήμουν τυχερός, πήγα στον ΑΠΟΕΛ και πήραμε το πρωτάθλημα»

Παρά τις απουσίες ή την αναμονή μέχρι την τελευταία προπόνηση για άλλους, ο προπονητής των γαλαζοκιτρίνων έχει πλειάδα επιλογών στη διάθεσή του για να παρατάξει την ομάδα του με την ιδανικότερη ενδεκάδα. Σε τέτοιο βαθμό, μάλιστα, όπου ο καθένας μπορεί να σχηματίσει δύο ή τρία συστήματα στο μυαλό του, με σημαντικές διαφοροποιήσεις προσώπων. Οι Βιντ Μπέλετς, Ντράγκαν Μιχαΐλοβιτς, Νικόλας Ιωάννου, Γιώργος Μερκής, Ούρος Μάτιτς, Μούσα Αλ Τάαμαρι θα είναι στο αρχικό σχήμα, ανεξαρτήτως σχηματισμού (3-4-3, 4-3-3 ή 3-5-2).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ