aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Ουζουνίδης και πειρασμοί

ΑΠΟΕΛ: Ουζουνίδης και πειρασμοί

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Η τελευταία αγωνιστική εικόνα του ΑΠΟΕΛ ήταν το βαρύ και αποκαρδιωτικό 0-3 στην έδρα της ΑΕΚ. Έκτοτε μεσολάβησαν δύο εβδομάδες και οι γαλαζοκίτρινοι έχουν διαθέσιμους ακόμα έξι νεοαποκτηθέντες για το αυριανό ματς με την ΑΕΛ. Φυσιολογικά οποιοσδήποτε προπονητής θα έμπαινε σε πειρασμό χρησιμοποίησης κάποιων από τους Αντρέ Ζεράλδες, Αρτούρ Ζορζ, Εμίλιο Ενσούε, Ομέρ Ατζίλι, Ανουάρ Τουχαμί και Κάρλος Ντίας. Ωστόσο, ο Μαρίνος Ουζουνίδης γνωρίζει τον κίνδυνο χρησιμοποίησης πολλών νέων και άγνωστων μεταξύ τους ποδοσφαιριστών σε μία ενδεκάδα.

Επομένως, θα είναι έκπληξη αν τους ρίξει όλους μαζί αύριο ή έστω πολλούς από αυτούς. Γι’ αυτό και το επικρατέστερο σενάριο είναι να περιορίσει το ρίσκο στον μικρότερο βαθμό. Περισσότερες υποψίες πέφτουν στον Ανουάρ, από τη στιγμή που δύσκολα θα αγωνιστεί ο Μάικ Γένσεν, στον Ενσούε λόγω προσαρμογής και στον Ατζίλι που έδειξε ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο στο φιλικό με τη δεύτερη ομάδα.

Από εκεί και πέρα, ο Ντιμερσί Εντογκαλά αγωνίστηκε δύο φορές αλλαγή απέναντι σε Τζελάνι και ΑΕΚ, αλλά πλέον θέτει γερή υποψηφιότητα για την πρώτη βασική συμμετοχή του. Σήμερα ωστόσο θα ολοκληρωθεί η προετοιμασία και ο Ουζουνίδης θα αποφασίσει για την ενδεκάδα που θα παρατάξει απέναντι στην ΑΕΛ.

Συντριπτική υπεροχή

Ο ΑΠΟΕΛ έχει τη συντριπτική υπεροχή κατά την τελευταία δεκαετία ως γηπεδούχος, στα παιχνίδια πρωταθλήματος με την ΑΕΛ. Από τη σεζόν 2010-11 την υποδέχτηκε 15 φορές, επικρατώντας στις 11! Τέσσερα ματς έληξαν ισόπαλα, ενώ η μοναδική ήττα ήταν στις 15 Οκτωβρίου 2011 με 0-1 χάρη σε γκολ του Ζόρζε Μοντέιρο (ήταν η σεζόν που η ΑΕΛ στέφθηκε πρωταθλήτρια).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ