aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Ουζόχο-Ενσούε από παλιά, μέλι για Γκάρνερ και μετεγγραφές

ΑΠΟΕΛ: Ουζόχο-Ενσούε από παλιά, μέλι για Γκάρνερ και μετεγγραφές

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Κακό μπάσιμο στο ματς κατά το οποίο τον κράτησε όρθιο ο τερματοφύλακάς του, ανέβασμα στα τελευταία στάδια του πρώτου ημιχρόνου με γκολ και «καθάρισμα» στο δεύτερο ημίχρονο. Με λίγα λόγια η περιγραφή της σημερινής νίκης του ΑΠΟΕΛ με 2-0 εις βάρος του Εθνικού.

Θα μπορούσε να βρεθεί πίσω στο σκορ, αλλά ο Ουζόχο είπε όχι πρώτα σε κοντινή κεφαλιά του Ζάκπα στο 12’ και κυρίως, σε εκτέλεση πέναλτι του Χουντόμπιακ στο 26’. Η παρουσία του Νιγηριανού ήταν καταλυτική για τους γαλαζοκίτρινους και θύμισε κάτι από τον παλιό, καλό Ουζόχο. Όπως μας συστήθηκε δηλαδή στις λιγοστές έστω (λόγω τραυματισμών) παρουσίες του σε Ανόρθωση και Ομόνοια. Κάτι πολύ αισιόδοξο για τη συνέχεια, καθώς οι γαλαζοκίτρινοι έχουν μεγάλη ανάγκη από έναν top class τερματοφύλακα.

Άλλο τόσο καταλυτική, όμως, ήταν και η παρουσία ενός άλλου ποδοσφαιριστή. Ο Ενσούε έκανε εμφάνιση από τα… παλιά στο δεξί άκρο της άμυνας, με καλές ανασταλτικές τοποθετήσεις και συνεχόμενα ανεβοκατεβάσματα. Πέτυχε το πρώτο γκολ, προϊόν πολύ καλής ομαδικής προσπάθειες, ενώ είχε συμμετοχή στο δεύτερο με την κούρσα που έκανε και στην πάσα του στον Κλωναρίδη, ο οποίος έδωσε την ασίστ στον Γκάρνερ.

Για τον τελευταίο πάντως… στάζει μέλι ο Σάββας Πουρσαϊτίδης, όχι μόνο επειδή βρήκε στο πρόσωπό του έναν πιο αξιόπιστο σκόρερ από τους άλλους δύο φορ (Νούχιου, Μπεν Σαχάρ), μα και διότι βλέπει έναν μαχητή που πιέζει διαρκώς και παλεύει κάθε φάση, ακόμα και εκείνες που μοιάζουν χαμένες.

Το μπάσιμο του ΑΠΟΕΛ λοιπόν στο β’ γκρουπ άρχισε ιδανικά και στέλνει αισιόδοξα μηνύματα για εφικτό γρήγορο ξεμπέρδεμα από τις βαθμολογικές περιπέτειες. Κάτι που αν επιβεβαιωθεί θα είναι ό,τι καλύτερο (και) για την προώθηση νεαρών από την ακαδημία σε κάποια παιχνίδια.

Τέλος, η αποκάλυψη του Σάββα Πουρσαϊτίδη στη συνέντευξη Τύπου ότι έδωσε ονόματα μετεγγραφικών στόχων στη διοίκηση των γαλαζοκιτρίνων, δημιουργεί άλλη μία ενδιαφέρουσα πτυχή. Ότι δηλαδή, σε αντίθεση με την περασμένη σεζόν, γίνεται προσπάθεια να στελεχωθεί νωρίς η ομάδα της Λευκωσίας, με στόχο να υπάρχει γεμάτο ρόστερ έως την έναρξη της προετοιμασίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ