aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Ούτε ένας στη Σλόβαν Λίμπερετς του σήμερα...

ΑΠΟΕΛ: Ούτε ένας στη Σλόβαν Λίμπερετς του σήμερα…

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Η Σλόβαν Λίμπερετς δεν είναι άγνωστη ομάδα. Τη θυμόμαστε από τους αγώνες με την ΑΕΚ Λάρνακας τη σεζόν 2016-17 στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Εκείνη τη σεζόν οι κιτρινοπράσινοι είχαν σπουδαία ομάδα, πολλοί ήλπιζαν πως θα τα έβγαζε εύκολα πέρα απέναντι στη Σλόβαν, αλλά με δύο ήττες 0-1 (εντός) και 0-3 (εκτός) αποκλείστηκαν και προκρίθηκαν οι Τσέχοι στους ομίλους.

Η τσέχικη ομάδα την οποία αντιμετωπίζει απόψε ο ΑΠΟΕΛ, δεν είναι στα καλύτερά της φέτος (άσχημη η έως τώρα πορεία της στο πρωτάθλημα), αλλά θα είναι επικίνδυνη έαν δεν προσεχθεί ιδιαίτερα, με τον Μαρίνο Ουζουνίδη να κάνει και ιδιαίτερη αναφορά στους επιθετικούς, ενώ ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται και στις στατικές φάσεις.

Αυτό που αξίζει επίσης να αναφερθεί, είναι πως η Σλόβαν στο «ράβε-ξήλωνε» δεν διαφέρει πολύ από τις κυπριακές ομάδες, ασχέτως αν στην πλειοψηφία τους οι παίκτες της είναι Τσέχοι. Βλέπετε, από το 2016 που αντιμετώπισε την ΑΕΚ, κανείς από τους παίκτες που έπαιξαν στα δύο ματς με τους Λαρνακείς δεν βρίσκεται τώρα στο ρόστερ της ομάδας του Λίμπερετς, ενώ έχει στο δυναμικό της εφτά (!) δανεικούς από την Σλάβια Πράγας. Αυτό το τελευταίο, εν αντιθέσει με μικρομεσαίες ή νεοφώτιστες ομάδες της Κύπρου οι οποίες παίρνουν, μεν, δανεικούς από συγκεκριμένη ή συγκεκριμένες μεγάλες ομάδες, αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό.

Το 2016 απέναντι στην ΑΕΚ έπαιξαν ο Γιαν Σίκορα ο οποίος σήμερα παίζει στη Λεχ Πόζναν και αντιμετώπισε πρόσφατα τον Απόλλωνα δημιουργώντας του πολλά προβλήματα στην άμυνα (0-5), καθώς και ο Ζντένεκ Φόλπρεχτ ο οποίος έπαιξε στην Πάφο πέρυσι και πρόπερσι και φέτος είναι δανεικός στην κροατική Ζλιν. Ο Σίκορα μάλιστα, είχε πετύχει χατ τρικ στο 3-0 του επαναληπτικού στο «Γιου Νίσι». Ο Κούφαλ που είχε σκοράρει στο 1-0 στην ΑΕΚ Αρένα, την τελευταία τριετία παίζει στη Σλάβια Πράγας. Τότε επίσης, ήταν στο ρόστερ της ο Τσέχος πρώην σταρ της Λίβερπουλ, Μίλαν Μπάρος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ