aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Όταν ξέρεις τι σου γίνεται…

ΑΠΟΕΛ: Όταν ξέρεις τι σου γίνεται…

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Ο διευθυντής ποδοσφαίρου του ΑΠΟΕΛ, δεν χρειάστηκε να στύψει και πολύ το μυαλό ώστε να βάλει σε μια σειρά τα κομμάτια του παζλ. Ο Ντομένικο Τέτι, γνώριζε από την περσινή σεζόν τι του γινόταν, οπότε για ελάχιστα θέματα αναρωτιόταν. Κατά διαστήματα, η αλήθεια είναι πως οι γαλαζοκίτρινοι έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο, βγάζοντας μεγάλες δυνατότητες. Κάπως έτσι, για παράδειγμα, εξηγούνται οι εντυπωσιακές νίκες επί του Απόλλωνα. Από την άλλη, καταγράφηκαν αδυναμίες, κάτι που μαρτυρούσε ότι προφανώς υπάρχει δρόμος να διανυθεί ώστε να αποκτήσουν οι πρωταθλητές σταθερότητα και να περιορίσουν στο ελάχιστο τις μεταπτώσεις στην απόδοση.

Εάν διαγραφούν κυρίως τα παιδαριώδη περσινά λάθη στην Ευρώπη, εύκολα θα αντιληφθείτε ποια προβλήματα επείγεται να λύσει ο Πάολο Τραμετσάνι ώστε να παρουσιάσει ένα σύνολο -σε δυόμιση εβδομάδες- σε καλό βαθμό ετοιμότητας, ικανό να πραγματοποιήσει το πρώτο βήμα για την πρόκριση στον 3ο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Καλή ομάδα η Σλόβαν, αλλά αν τυχόν χαθεί η πρόκριση, όλοι θα μιλήσουν για αποτυχία και τα «πυρά», μοιραία, θα στραφούν και προς τον κόουτς.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Στην Αυστρία ο Πρόδρομος Πετρίδης

Η ομάδα της Λευκωσίας βρίσκεται στα μισά περίπου της προετοιμασίας και ετοιμάζεται να δώσει το τρίτο φιλικό παιχνίδι (την Πέμπτη με τη Ριέκα), με στόχο να αρχίσει να βρίσκει ρυθμό. Σε άλλες περιπτώσεις θα γράφαμε και για θέμα ομοιογένειας αλλά, αυτό δεν είναι το βασικό ζητούμενο αφού υπάρχει αγωνιστικό κεκτημένο από την περασμένη χρονιά. Ούτε υφίσταται θέμα διδασκαλίας των βασικών, τουλάχιστον στο μεγαλύτερο κομμάτι του έμψυχου δυναμικού. Ακόμα κι αν δεχτούμε ότι τρεις ή τέσσερις νεοφερμένοι θα βρεθούν στην εντεκάδα, δεν συνιστά αυτό κάποια τεράστια ή δυσνόητη αλλαγή. Οι Πραξιτέλης Βούρος, Νικόλας Ιωάννου, Αντόνια Γιάκολις, Λούκας Σόουζα, Μούσα Αλ Τάαμαρι και Τόμας ντε Βινσέντι για παράδειγμα, συνθέτουν μια ισχυρή «ραχοκοκαλιά» από την περσινή αγωνιστική περίοδο, ικανή να παρασύρει τους υπόλοιπους προς την πρόκριση.

Το πλάνο της διοίκησης και του Ντομένικο Τέτι πηγαίνει πολύ καλά, με τα πλείστα κενά να έχουν κλείσει στην ώρα τους. Προστέθηκαν στην ομάδα σπουδαίοι παίκτες. Ο Πάολο Τραμετσάνι έχει όλα τα «όπλα» στη διάθεσή του για το πρώτο μεγάλο εμπόδιο της χρονιάς, στον 2o προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, οπότε σε αυτόν πέφτει πλέον το μεγαλύτερο βάρος.

Καλείται να διαχειριστεί αποδοτικά το έμψυχο δυναμικό και με βάση την «ακτινογραφία» του αντιπάλου, να δράσει αναλόγως. Να μη συμβεί ότι και πέρσι με τον Μπρούνο Μπαλταζάρ. Είναι η υποχρέωση του Ιταλού προπονητή να αξιοποιήσει ιδανικά τις επιλογές, ξέροντας ασφαλώς και το πόσο σημαντικό είναι να οδηγήσει την ομάδα σε πρόκριση επί της Σλόβαν. Ο ΑΠΟΕΛ δημιουργεί ένα ικανό σύνολο για να επιστρέψει σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης και να κυριαρχήσει ξανά στα εντός συνόρων δρώμενα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ