aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Όταν οι δείκτες των ρολογιών δείξουν 21:00…

ΑΠΟΕΛ: Όταν οι δείκτες των ρολογιών δείξουν 21:00…

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Στάδιο ΓΣΠ, οι δείκτες των ρολογιών δείχνουν 21:00. Με το φινάλε του αγώνα απέναντι στην Ομόνοια, λοιπόν, στον ΑΠΟΕΛ θέλουν να γίνουν ένα κουβάρι, πανηγυρίζοντας μια σπουδαία νίκη, ικανή να αποτελέσει την αφετηρία αντεπίθεσης. Επιπρόσθετα, θα «αναγνώσουμε» πλέον πολύ καλύτερα τον Θρύλο του κόουτς Πάολο Τραμετσάνι. Γιατί είναι το τρίτο παιχνίδι του Ιταλού στον πάγκο μετά από 22 ημέρες δουλειάς στο προπονητικό κέντρο «Αρχάγγελος» και προφανώς, ανεξαρτήτως της πορείας της αντιπάλου, από το αποψινό 90λεπτο αρχίζει να κρίνεται πιο αυστηρά.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ-Ομόνοια: Όλα τριγύρω αλλάζουν και όλα τα ίδια μένουν

Ο ΑΠΟΕΛ καλείται να αποδείξει πως δεν πτοείται από τα όποια προβλήματα προέκυψαν κατά το πρώτο τρίμηνο των επίσημων υποχρεώσεών του και ότι παραμένει απόλυτα προσηλωμένος στον μεγάλο στόχο της κατάστασης του πρωταθλήματος, αρχίζοντας συνάμα να κινείται στο ρυθμό της φιλοσοφίας του νέου προπονητή. Δοκιμάζει τις δυνατότητες του σ’ ένα (παραδοσιακό) ντέρμπι και επιβάλλεται να αποδείξει πως αν μη τι άλλο έχει τα απαραίτητα εφόδια για να διεκδικήσει με αξιώσεις τη διατήρηση του στέμματος για έβδομη σερί σεζόν. Θα έχει ενδιαφέρον το τρίτο ημίχρονο, σε ένα παιχνίδι, εξάλλου, «ειδικών συνθηκών» για ευνόητους λόγους.

Διαβάστε επίσης: Aιώνιοι αντίπαλοι δεν είναι, ντέρμπι πέρα από την μπάλα είναι!

Με νίκη αυτομάτως «πιάνει» τον Απόλλωνα στο δεύτερο σκαλοπάτι του βαθμολογικού πίνακα έστω με παιχνίδι περισσότερο και παραλλήλως μειώνει τη διαφορά που τον χωρίζει από την πρωτοπόρο ΑΕΛ στους τρεις βαθμούς. Μια πάρα πολύ σημαντική παράμετρος, λαμβάνοντας υπόψη την αγωνιστική εικόνα των πρωτευουσιάνων, οι οποίοι έως τώρα δεν έπεισαν και βασίζονται κυρίως στις εξάρσεις παικτών, με τον Μούσα Αλ-Τάαμαρι να είναι μακράν ο καλύτερος.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Το μεγαλύτερο ερωτηματικό… 

Στην παρούσα φάση, προφανώς, δεν μπορεί να κριθεί κάτι καθώς ο δρόμος είναι πάρα πολύ μακρύς. Εντούτοις, μία επιτυχία επί του «αιωνίου» αντιπάλου, που παρεμπιπτόντως θα είναι η πρώτη στο ΓΣΠ κατά το τρέχον πρωτάθλημα, φαντάζει ικανή να διαφοροποιήσει προς το καλύτερο το κλίμα, να ενισχύσει την αυτοπεποίθηση και την αισιοδοξία. Στο ποδόσφαιρο, όπως συνηθίζουμε να λέμε «μετρά η επόμενη μέρα» κι αυτή στον ΑΠΟΕΛ θέλουν να είναι η ιδανικότερη. Οι μεγάλες ομάδες φαίνονται στα δύσκολα και στον τρόπο που ξεπερνούν κάθε μορφής προβλήματα. Οπότε, οι γαλαζοκίτρινοι έχουν να αποδείξουν πολλά στον αγωνιστικό χώρο του ΓΣΠ.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ-Ομόνοια: Σκορπάει απογοήτευση…

Για να αυξηθούν οι πιθανότητες επιτυχίας, οφείλουν αυτήν τη φορά να αναπτυχθούν με ορθόδοξο τρόπο, να βγάλουν αυτοματισμούς στο δεύτερο μισό του χώρου δράσης, διασπώντας την αντίπαλη αμυντική διάταξη. Σε τέτοιας υφής αναμετρήσεις, γενικώς, το πάθος που θα αποτυπωθεί κυρίως στις μονομαχίες, αλλά και η συγκέντρωση που διέπει τις κινήσεις, παίζουν τον δικό τους ξεχωριστό ρόλο.

Διαβάστε επίσης: Πρωτάθλημα, σύνθημα «φασίστες-προδότες», ζημιές στο οίκημα του ΑΠΟΕΛ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ