aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Όσες φορές κι αν παίξεις με τη φλόγα, κάποτε θα καείς. Απλό...

ΑΠΟΕΛ: Όσες φορές κι αν παίξεις με τη φλόγα, κάποτε θα καείς. Απλό…

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Είναι απλό… Ο ΑΠΟΕΛ έπαιξε πολλές φορές φέτος με τη φλόγα. Αυτή τη φορά κάηκε. Όπως και ο Τομάς Ντολ, ο οποίος φέρει τη μεγαλύτερη ευθύνη, καθότι το πρόβλημα με την μετριότητα που έβγαζαν οι γαλαζοκίτρινοι, ήταν συνεχόμενο και η αισθητή βελτίωση απούσα. Τα εγκαύματα αυτή τη φορά είναι πολύ μεγαλύτερου βαθμού από άλλες φορές προηγουμένως.

Πάρα πολύς κόσμος περίμενε ότι κάποια στιγμή η στάμνα δεν θα πάει… σώα στη βρύση και πως θα πέσει από τα χέρια του Γερμανού τεχνικού και θα σπάσει σε χίλια κομμάτια. Γι’ αυτό και το ξέσπασμα της πλειοψηφίας των φίλων του ΑΠΟΕΛ, είναι πρωτόγνωρο και πιο έντονο από κάθε άλλη φορά φέτος. Επειδή κατά κάποιον τρόπο, όσοι πίστευαν πως κάπως, κάποτε, θα έλθει ένα ηχηρό χαστούκι, μετά από αυτό της Ντουντελάνζ στην πρεμιέρα των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, τη δεδομένη στιγμή αισθάνονται «δικαιωμένοι».

Ο Ντολ… βρίσκεται στα σκοινιά και δέχεται δριμεία κριτική μετά την ψεσινή ήττα του ΑΠΟΕΛ από τον Ολυμπιακό (0-2) στο Μακάρειο, κάτι που αντιλήφθηκε άλλωστε και κατά τη συνέντευξη Τύπου. Αφού έκανε την ανάλυση του παιχνιδιού, μιλώντας για κακή ημέρα, δέχτηκε την ερώτηση πώς γίνεται μία ομάδα με τόση ποιότητα, όπως είναι ο ΑΠΟΕΛ, να παίζει κατ’ επανάληψη τόσο άσχημα και απάντησε ως εξής: «Η επιτυχία που είχαμε στην Ευρώπη ήταν επειδή είχαμε καλή οργάνωση. Στην Ευρώπη εμείς μέναμε πίσω και περιμέναμε τον αντίπαλο, ενώ εδώ πρέπει να παλέψουμε περισσότερο. Χρειαζόμαστε καλύτερη νοοτροπία και δύναμη. Αντιλαμβάνομαι τους πάντες, μάλλον πρέπει να κάνουμε κάτι στη μετεγγραφική περίοδο».

Είναι αλήθεια πως ο Γερμανός τεχνικός πιάστηκε πλειστάκις αδιάβαστος στο πρωτάθλημα και όσες φορές σώθηκε ο ΑΠΟΕΛ, ήταν χάρη στην ποιότητα και στο πάθος κάποιων παικτών-μονάδων του. Έμεινε πολλές φορές εκτεθειμένος και δεν προέβαινε σε κινήσεις που να φανερώνουν τουλάχιστον προσπάθεια από μεριάς του για βελτίωση. Είπαμε ότι ο «επιμένων νικά», αλλά στην περίπτωση του Ντολ, ο… επιμένων ηττάται με τα χέρια ψηλά.

Από θέμα διαχείρισης του ρόστερ και των αποδυτηρίων, πολλοί λένε ότι και σε αυτόν τον τομέα ο Ντολ έχασε την μπάλα ωστόσο κανείς δεν βάζει το χέρι του στη φωτιά εκτός κι αν βρεθεί κάποιος να το επιβεβαιώσει.

Τα ενδεχόμενα είναι δύο: Ή ο ΑΠΟΕΛ θα συνεχίσει με τον Ντολ και ο Γερμανός κόουτς θα πειραματιστεί με την καλή έννοια για να διαφανεί αν υπάρχει κάποιου άλλου είδους… ελιξίριο που θα απογειώσει την ομάδα του, ή ο Πρόδρομος Πετρίδης θα του δώσει το χαρτί της απόλυσης και να έλθει κάποιος άλλος προπονητής που να μην χρειάζεται πολύς κόπος για να πάρει τα πάνω της η ομάδα.

Ε, όπως και να το κάνουμε, με τέτοιο ρόστερ και τόσο μεγάλη ποιότητα σε θέμα παικτών, είναι πρωτόγνωρο ο ΑΠΟΕΛ να πραγματοποιεί τέτοιες εμφανίσεις, ασχέτως αν έχει τρία ματς χρωστούμενα. Τα πιο ουσιώδη άλλωστε, τα είπε ο Νεκτάριος Πετεβίνος: «Όποιο παιχνίδι δεν έχεις παίξει και δεν έχεις πάρει τους βαθμούς, δεν μπορείς να τους υπολογίζεις. Είμαστε πάρα πολύ πίσω και πρέπει να κάνουμε πολλά. Αν θέλουμε να λεγόμαστε μεγάλη ομάδα πρέπει να ξυπνήσουμε».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ