aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Ώρα μηδέν

ΑΠΟΕΛ: Ώρα μηδέν

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Από το ζενίθ στο ναδίρ και από το κακό στο χειρότερο. Κάποιοι λένε, «κάθε πέρσι και καλύτερα». Ο ΑΠΟΕΛ νοσεί. Βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης (σε μια φάση τραγική). Έτσι, όπως έχουν τα πράγματα, δύσκολο να πει κανείς πού είναι το μηδέν ή ο πάτος του βαρελιού, αφού κάθε φορά φαίνεται να έχει και πιο κάτω. Μόνο και μόνο πως διασύρθηκε με 2-5 χωρίς η Δόξα να φορτσάρει ιδιαίτερα, φωτογραφίζει εν πολλοίς το μέγεθος του προβλήματος. Εθελοτυφλεί όποιος δεν θέλει να δει την πραγματικότητα. Ο αγωνιστικός οργανισμός εξασθενεί χρόνο με τον χρόνο.

Η ομάδα θα παραμείνει δίχως κίνητρο και χωρίς προοπτική, αν δεν υπάρξει ταρακούνημα των πάντων. Γιατί, αν υποθέσουμε ότι η διοίκηση έχει ρόλο πλαστικού χειρουργού, το δημιούργημά της στο φέις λίφτινγκ του συνόλου θύμισε προχθές τερατούργημα. Η κατάσταση στους πρωταθλητές των τελευταίων έξι ετών γίνεται καθημερινά όλο και πιο δύσκολη. Παρουσιάζουν την ίδια προβληματική και ασθενική εικόνα στον αγωνιστικό χώρο από την αρχή της σεζόν, πλην ελαχίστων παιχνιδιών – εξαιρέσεων. Και προχθές εξευτελίστηκαν, βγάζοντας μια εικόνα εγκατάλειψης. Αν δεν αποδοθούν σωστά οι πολλές ευθύνες, ελλοχεύει ο κίνδυνος να γίνουν ακόμα χειρότερα τα πράγματα.

Η αλήθεια είναι πως η παρουσία του ΑΠΟΕΛ εκθέτει σε πολύ μεγάλο βαθμό και τη διοίκηση, η οποία βρίσκεται στην ακίδα του στόχου. Η αστάθεια που υπάρχει στην ομάδα τα τελευταία χρόνια, το πήγαινε-έλα προπονητών και ποδοσφαιριστών, τα πολλά λεφτά που ξοδεύονται και η απουσία ενός πλάνου σταθερότητας, μοιραία έχουν τις επιπτώσεις τους. Αποχώρησαν ή πωλήθηκαν παίκτες, χωρίς να έχουν αντικατασταθεί καταλλήλως. Έφυγαν προπονητές που οδήγησαν τον ΑΠΟΕΛ σε τεράστιες επιτυχίες (Γιώργος Δώνης και Τόμας Κρίστιανσεν), τους οποίους διαδέχθηκαν όπως φάνηκε στην πράξη κατώτεροί τους. Δεν υπάρχει σταθερό πλάνο, όπως συνέβαινε επί εποχής Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Διαβάστε επίσης: Η «κατάρα» των τίτλων που έκρυβε τα προβλήματα κάτω από το χαλί

Ο κόσμος απαιτεί να παρθούν αποφάσεις που θα φέρουν πολύ πιο επαγγελματικό τρόπο λειτουργίας κυρίως στο κομμάτι της στελέχωσης και της λειτουργίας του ποδοσφαιρικού τμήματος.  Είναι τόσα πολλά, τόσο αλληλένδετα και σύνθετα τα προβλήματα της ομάδας που δεν ξέρεις τι να πρωτοπιάσεις. Συν τοις άλλοις, η πρόσφατη δήλωση του Πρόδρομου Πετρίδη περί της καλύτερης ομάδας της πενταετίας, μάλλον θα τον… κυνηγά για αρκετό καιρό, αφού έμεινε εκτεθειμένος.

Διαβάστε επίσης: Τα βρήκαν στα τέσσερα μηνιάτικα ΑΠΟΕΛ και Μπαλταζάρ

Είναι φανερό πως στην εικόνα εξαθλίωσης που παρουσιάζει ο ΑΠΟΕΛ έχει παίξει και το ρόλο του πως δεν ήρθε η προσδοκώμενη βοήθεια από τις καλοκαιρινές μετεγγραφές. Με εξαίρεση τον Μούσα Αλ-Τάαμαρι και σε δύο ματς του Καζού, οι υπόλοιποι είναι χαμένοι στον αγωνιστικό χώρο. Βλέπεις την εικόνα των ποδοσφαιριστών ν’ αγωνίζονται χωρίς ψυχή, δίχως ένταση, να είναι ράθυμοι και διερωτάσαι εάν θα υπάρξει στη συνέχεια ανάλογη ταπείνωση με την προχθεσινή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ