aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Ομοψυχία και συσπείρωση για την κατάκτηση του τίτλου

ΑΠΟΕΛ: Ομοψυχία και συσπείρωση για την κατάκτηση του τίτλου

Αυτό που συμβαίνει στη τρέχουσα σεζόν με τους φίλους του ΑΠΟΕΛ, δεν έχει προηγούμενο.  Σε καμία, μα καμία άλλη αγωνιστική περίοδο και σε καμία, μα καμία άλλη ομάδα κατά το παρελθόν, δεν καταγράφηκε τόσο μεγάλη παρουσία στους εντός έδρας αγώνες!

Οι «πορτοκαλί», σπάνε το κοντέρ διάθεσης εισιτηρίων στο ΓΣΠ, ξεπερνούν στο επικείμενο ντέρμπι με την ΑΕΚ το… ταβάνι των 141.268 που κρατούσε από τη σεζόν 2010-11, δείχνοντας με τον πιο ισχυρό τρόπο τον δρόμο στους ποδοσφαιριστές του Βλάνταν Μιλόγεβιτς. Για αυτούς, όπως λέει ένα σύνθημά τους, ο Θρύλος «είναι στο μυαλό κάτι μαγικό». Στέφθηκαν ήδη πρωταθλητές της κερκίδας, το ίδιο θέλουν να πράξουν και οι παίκτες στο δικό τους ξεχωριστό κομμάτι…

Το ιστορικό επίτευγμά τους αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία εάν προσμετρήσει κανείς το τι επικρατούσε την τελευταία 10ετία. Δύο-τρία στραβά αποτελέσματα αρκούσαν και περίσσευαν για να γυρίσουν την πλάτη στην ομάδα. Παρουσιάζονταν ιδιαιτέρως αυστηροί με τους ποδοσφαιριστές, έκαναν τον βίο αβίωτο σε κάθε προπονητή που βρισκόταν στον πάγκο με την γκρίνια τους, τα έβαζαν (και) με τον πρόεδρο, την ίδια ώρα που σε αρκετές περιπτώσεις αντί να σπρώχνουν το σύνολο σε δύσκολες στιγμές, το βύθιζαν ακόμα περισσότερο με το γιουχάισμα.

Η δίψα για να δουν ξανά τον ΑΠΟΕΛ στην κορυφή του κυπριακού ποδοσφαίρου είναι τόσο μεγάλη που σε κανένα σημείο της φετινής διαδρομής, δεν έκαναν βήμα πίσω. Ούτε μετά τον άδοξο αποκλεισμό στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ούτε στο κακό ξεκίνημα του μαραθωνίου, ούτε τώρα που η ομάδα μετρά επτά διαδοχικά ματς χωρίς νίκη στα πλέι οφ. Αντιλαμβάνονται το πόσο κρίσιμη είναι η σεζόν και το πόσο τεράστια σημασία έχει η κατάκτηση του τίτλου όσον αφορά (κυρίως) στο οικονομικό σκέλος.  Κατά γενική ομολογία, οι ΑΠΟΕΛίστες είναι ο… κορυφαίος παίκτης της ομάδας στη τρέχουσα σεζόν με την εντυπωσιακή και μαζική στήριξη είτε στο ΓΣΠ είτε μακριά από αυτό.

«Θα ήθελε να τους ένα μεγάλο ευχαριστώ. Γιατί δεν μπορείς να βλέπεις πολύ συχνά, από την εμπειρία που έχω, οπαδούς να υποστηρίζουν σε κάθε γήπεδο και σε κάθε στιγμή. Και εκτός έδρας νιώθεις πως αγωνίζεσαι εντός. Αυτό είναι μεγάλο. Και θέλω να πω, όχι μόνο από εμένα, αλλά και από όλη την ομάδα ένα μεγάλο ευχαριστώ. Τους ευχαριστούμε για την υποστήριξη και υπόσχομαι ότι θα δώσουμε το 120% του εαυτού μας για να κατακτήσουμε τον τίτλο», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του Γκιόργκι Κοσταντίνοφ.

Το ρεκόρ διάθεσης εισιτηρίων που είναι δεδομένο πως θα καταρρίψουν στο αυριανό ντέρμπι με την ΑΕΚ, θα ήταν ιδανικό για τον ΑΠΟΕΛ εάν συνδυαστεί με την πρώτη νίκη β΄φάση. Πρόκειται για σημαντικότατο 90λεπτο, στο οποίο ο βαθμός δυσκολίας είναι υψηλός και το έργο δύσκολο. Η ομάδα του Μιλόγεβιτς καλείται να ορθώσει ανάστημα και ένα από τα μεγάλα της «όπλα» για την πολυπόθητη νίκη θα είναι ξανά οι χιλιάδες οπαδοί.

Όπως σε κάθε αγώνα φέτος, το ίδιο θα κάνουν και αύριο βράδυ: Θα μετατρέψουν το ΓΣΠ σε καζάνι που θα βράζει. Θα βοηθήσουν και θα συμπαρασταθούν στην ομάδα του. Στον ΑΠΟΕΛ γνωρίζουν (και αναγνωρίζουν) πως η δυναμική που δίνει η κερκίδα είναι τεράστια. Η ώθηση στους ποδοσφαιριστές αποτελεί το εφαλτήριο για την επίτευξη του στόχου. Αναγνωρίζουν ότι ο αγώνας είναι εξαιρετικά δύσκολος, όμως θα δώσουμε και την ψυχή τους στην κερκίδα για να βοηθήσουν τους παίκτες να κάνουν αυτό που πρέπει και η ομάδα θα εξακολουθεί να ορίζει την τύχη της.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ