aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ - Ομόνοια: Πέταξαν «Χ»αρταετούς, μα και ευκαιρίες! (pics & vid)

ΑΠΟΕΛ – Ομόνοια: Πέταξαν «Χ»αρταετούς, μα και ευκαιρίες! (pics & vid)

ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΓΑΘΗΣ ΚΛΩΝΑΡΗ

Παντίλιμον-Μπέλετς… κατέβασαν τα ρολά, στα πράσινα η κορυφή. Χωρίς νικητή (0-0) ολοκληρώθηκε το ντέρμπι μεταξύ του ΑΠΟΕΛ και της Ομόνοιας που διεξήχθη στο ΓΣΠ, στο πλαίσιο της 22ης και τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

Ισοπαλία η οποία δεν βολεύει καμία από τις δύο ομάδες, ωστόσο οι πράσινοι κατάφεραν να σκαρφαλώσουν στην κορυφή (ισοβαθμούν με την Ανόρθωση, αλλά υπερτερούν) και στους 43 βαθμούς, ενώ οι γαλαζοκίτρινοι μείωσαν στο -4 από την κορυφή.

Όσον αφορά στο παιχνίδι, το «τριφύλλι» σπατάλησε ολόκληρο το πρώτο μέρος, αφού δεν παρουσιάστηκε όπως έπρεπε, ενώ οι παίκτες του Ουζουνίδη, σαφώς πιο βελτιωμένοι σε σχέση με τα παιχνίδια κόντρα σε Βασιλεία και Πάφο, μπορούν να ελπίζουν σε καλύτερη συνέχεια, καθότι είχαν αρκετά θετική παρουσία και από καθαρά θέμα αστοχίας δεν κατάφεραν να κερδίσουν ή να πετύχουν κάποιο γκολ κυρίως στο πρώτο μισό του ματς. Το ίδιο ισχύει και για την Ομόνοια στο β’ ημίχρονο.

Στα αξιοσημείωτα, πέναλτι ζήτησε ο ΑΠΟΕΛ στο 28’, καθώς διαμαρτυρήθηκαν έντονα για χέρι του Λανγκ μετά από σουτ του Άλεφ. Ωστόσο, οι επαναληπτικές προβολές δεν είναι ξεκάθαρες, ενώ ο ρέφερι του αγώνα, Μπελίτο, ήταν κάθετος στην απόφαση του. Ωστόσο, ο Βόσνιος στο 57’ λανθασμένα δεν έδειξε την άσπρη βούλα καθώς ο Λαγνκ χρησιμοποίησε το χέρι του εντός περιοχής μετά από προσπάθεια του Τάαμαρι. Τέλος, ο Μποτεάκ χάνει το επόμενο παιχνίδι των πρασίνων καθώς αντίκρισε κίτρινη κάρτα και συμπλήρωσε απαγορευτικό αριθμό (3).

Το ματς…

Ο ΑΠΟΕΛ είχε το… μαχαίρι στα δόντια και η Ομόνοια είχε τον Παντίλιμον. Κάπως έτσι μπορούμε να περιγράψουμε εν ολίγοις το πρώτο μέρος του ντέρμπι μεταξύ των «αιώνιων» της πρωτεύουσας. Η ομάδα του Ουζουνίδη έδειξε από νωρίς τις επιθετικές της διαθέσεις και απείλησε νωρίς-νωρίς με σουτ των Εφραίμ-Τάαμαρι, τα οποία δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τον κίπερ του «τριφυλλιού» (στο 7ο λεπτό, αλλά και στο 26’), που απογειώθηκε και απέκρουσε τα βολέ των Ντε Βινσέντι και Εφραίμ.

Ο ΑΠΟΕΛ είχε τον έλεγχο, ενώ η Ομόνοια άρχισε να συνέρχεται μετά το 35’, όταν οι Ακιντόλα-Μποτεάκ συνδυάστηκαν εξαιρετικά (37’), όμως ο Μερκής δήλωσε παρών και έδιωξε σωτήρια την μπαλιά του Νιγηριανού. Η τελευταία φάση του πρώτου μέρους καταγράφηκε από τους τυπικά φιλοξενούμενους, όταν ο Ντάρμπισαϊαρ στο 43’ από το ένα μέτρο μετά από εκπληκτική προσπάθεια του Ακιντόλα και αδράνεια από τον Γένσεν, έκανε το σουτ, αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Μπέλετς. Στο πρώτο μέρος, οι γαλαζοκίτρινοι κατέγραψαν 9 φάσεις, ενώ το «τριφύλλι» μόλις 3, εικόνα η οποία επαληθεύει την υπεροχή των γηπεδούχων.

Τρελός ήταν ο ρυθμός και στο δεύτερο μέρος, με τους πράσινους να ισοζυγίζουν και να παρουσιάζονται πιο μυαλωμένοι σε σχέση με το α’ ημίχρονο αλλα και σε συνολικό βαθμό καλύτεροι από τους τυπικά γηπεδούχους συμπολίτες τους. Ο ΑΠΟΕΛ απείλησε στο 55’ μετά από απευθείας εκτέλεση φάουλ του Εφραίμ, όμως η μπάλα πέρασε μόλις έξω ,ενώ οι φίλοι των γαλαζοκιτρίνων πανηγύρισαν καθώς χτύπησε στην εξωτερική μεριά των δικτύων. Στη συνέχεια, ο Μπέλετς έσωσε δύο φορές την ομάδα του σε ισάριθμες απευθείας εκτελέσεις κόρνερ (!) του Τιάγκο (59’ και 75’), ενώ την πρώτη φορά η μπάλα χτύπησε και στο δοκάρι.

Το 0-0 δεν διαφοροπιήθηκε, παρά τη διάθεση των δύο ομάδων και έτσι πήραν από ένα βαθμό. ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια είχαν στην ουσία από ένα ημίχρονο όσον αφορά στην εικόνα τους. Αμφότερες στρέφουν την προσοχή τους στα μαζεμένα ντέρμπι, καθώς από το ερχόμενο σαββατοκύριακο αρχίζουν τα πλέι οφ!

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!

ΑΠΟΕΛ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπέλετς, Βούρος, Μερκής, Σάβιτς, Ιωάννου, Άλεφ, Μιχαΐλοβιτς (77′ Αλωνεύτης), Γένσεν, Εφραίμ (63′ Γέφτοβιτς), Ντε Βινσέντι (84′ Πάβλοβιτς), Τάαμαρι.

Ομόνοια (Χένινγκ Μπεργκ): Παντίλιμον, Μαυρίας, Λούφτνερ, Λανγκ, Λέτσιακς, Ακιντόλα, Τ. Γκόμεθ (56′ Β. Γκόμες), Κούσουλος, Μποτεάκ, Τιάγκο, Ντάρμπισαϊαρ (70′ Κακουλλής).

Εισιτήρια: 10.495.

Σκόρερ: -/-.

Κίτρινες: 16′ Λέτσιακς, 72′ Μποτεάκ (3η) / 72′ Ντε Βινσέντι, 75′ Ιωάννου, 77′ Σάβιτς, 80′ Αλωνεύτης.

Αποβολές: -/-.

Διαιτητής: Μπελίτο Ίρφαν (Βοσνία/Ερζεγοβίνη).

Α’ βοηθός: Σέναντ Ιμπρισιμπέγκοβιτς (Βοσνία/Ερζεγοβίνη)

Β’ βοηθός: Νταβόρ Μπέλιο (Βοσνία/Ερζεγοβίνη)

Τέταρτος: Χρυσοβαλάντης Θεουλή.

Παρατηρητής διαιτησίας: Μιχάλης Ιωάννου.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ!



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ