aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ – Ομόνοια: Ο MVP, η κρίσιμη φάση, η διαιτησία και τα δύο πέναλτι

ΑΠΟΕΛ – Ομόνοια: Ο MVP, η κρίσιμη φάση, η διαιτησία και τα δύο πέναλτι

Στο πρώτο ημίχρονο του ισόπαλου 0-0 ντέρμπι ανάμεσα στον ΑΠΟΕΛ και την Ομόνοια ο Κοστέλ Παντίλιμον μέτρησε έξι επεμβάσεις, οι μισές εξ αυτών δύσκολες. «Κράτησε» την ομάδα του, ιδιαίτερα έως τα μισά του 45λέπτου, διατηρώντας το μηδέν παθητικό. Ο 33χρονος Ρουμάνος τερματοφύλακας, όταν τον χρειάστηκε η Ομόνοια, δήλωσε δυναμικά «παρών», κερδίζοντας τα εύσημα των συμπαικτών του. Δεν είναι τυχαίος και φρόντισε να το αποδείξει σε άλλο ένα παιχνίδι.

Η κρίσιμη φάση

Η πιο ξεκάθαρη φάση για γκολ καταγράφηκε στο 43ο λεπτό. Ο Ακιντόλα μπήκε στην περιοχή, έκανε το γύρισμα, από λάθος του Γένσεν η μπάλα έφτασε στον Ντάρμπισαϊαρ, ο οποίος έκανε το πλασέ και ο Μπέλετς ενήργησε σωτήρια. Ο Άγγλος επιθετικός φάνηκε πως δεν περίμενε την μπάλα, γι’ αυτό και αιφνιδιάστηκε.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ – Ομόνοια: Πέταξαν «Χ»αρταετούς, μα και ευκαιρίες! (pics & vid)

Η διαιτησία

Ο διαιτητής, Μπελίτο Ίρφαν, ήλεγξε σε αδρές γραμμές το παιχνίδι, χωρίς με αυτό να σημαίνει πως δεν υπέπεσε σε λάθη. Στο 57ο λεπτό, ο Λανγκ έκανε χέρι στην περιοχή μετά από προσπάθεια του Αλ Τάαμαρι και θα μπορούσε να υποδείξει πέναλτι. Στη φάση του 28ου λεπτού, οι επαναληπτικές προβολές δεν ξεκαθάρισαν εάν η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Λανγκ μετά από σουτ του Άλεφ. Ο διαιτητής είχε καλό οπτικό πεδίο. Έδειξε έξι κίτρινες κάρτες, οι οποίες έπρεπε να ήταν περισσότερες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ