aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ/Ομόνοια: Κλειδί για τον Ακιντόλα ένας επαγγελματίας «τζογαδόρος»

ΑΠΟΕΛ/Ομόνοια: Κλειδί για τον Ακιντόλα ένας επαγγελματίας «τζογαδόρος»

Με το ακουστικό στο χέρι περιμένοντας νεότερα από τη Δανία σχετικά με την περίπτωση του Νταβίντ Ακιντόλα βρίσκεται ο ΑΠΟΕΛ. Σύμφωνα με πληροφορίες οι γαλαζοκίτρινοι έχουν συμφωνήσει με την πλευρά του Νιγηριανού ακραίου επιθετικού για συμβόλαιο διάρκειας χρόνων με ετήσιες απολαβές κοντά στις 250.000 ευρώ, όμως η τελική απόφαση για το μέλλον του 24χρονου ποδοσφαιριστή ανήκει στη Μίντιλαντ, με την οποία διατηρεί συμβόλαιο συνεργασίας έως το Kαλοκαίρι του 2021.

Ο ΑΠΟΕΛ επικοινώνησε με τους Δανούς μεταφέροντας το ενδιαφέρον τους για τον μέχρι πρότινος ποδοσφαιριστή της Ομόνοιας (έπαιξε ως δανεικός στους πράσινους από τον Ιανουάριο έως την απόφαση διακοπής του πρωταθλήματος), εμφανίζονται έτοιμοι να πληρώσουν ένα σημαντικό ποσό για την αγορά των δικαιωμάτων του- με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για μισό εκατομμύριο ευρώ- και βρίσκονται σε στάση αναμονής.

Από την άλλη, η Ομόνοια δεν δείχνει διατεθειμένη να προσφέρει πέραν των 300.000 ευρώ για την απόκτηση του Ακιντόλα με ελευθέρα μετεγγραφή, παρά το γεγονός ότι στο τριφύλλι δήλωσαν εξ αρχής την επιθυμία τους να διατηρήσουν στο «Ηλίας Πούλλος» τον Νιγηριανό. Ήδη η Ομάδα Προγραμματισμού εξετάζει εναλλακτικές λύσεις για ενίσχυση στα «φτερά» της επίθεσης.

Οι τελικές εξελίξεις στο κεφάλαιο Ακιντόλα είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την πορεία της Μπρένφορτ και η εξήγηση ακούσει στο όνομα Μάθιου Μπέναμ. Ο 52χρονος Βρετανός επιχειρηματίας είναι ιδιοκτήτης της αγγλικής ομάδας και από το 2014 κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών (60%) της Μίντιλαντ. Η Μπρένφορτ το βράδυ της Τρίτης ηττήθηκε 2-1 εντός έδρας από την Μπάρνσλεϊ και έχασε από την Γουεστ Μπρομ την 2η θέση στην Τσάμπιονσιπ που δίνει το εισιτήριο της ανόδου στην Πρέμιερ Λιγκ που θα της εξασφάλιζε έσοδα πέραν των 150.000.000 ευρώ!

Η Μπρένφορτ θα παλέψει στα πλέι οφ ανόδου με τις Φούλαμ, Κάρντιφ και Σούονσι για το τρίτο εισιτήριο, καθώς πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η Λιντς. Δεν αποκλείεται η εξέλιξη αυτή να καθυστερήσει την τελική απόφαση της Μίντιλαντ για τον Ακιντόλα, αφού υπάρχει η προοπτική να παίξει ο ποδοσφαιριστής στην Πρεμιέρ Λιγκ, κάτι που προφανώς θα ήθελε ο ποδοσφαιριστής αλλά και το ιδιοκτησιακό καθεστώς των δύο ομάδων ώστε να αυξήσει τη μεταπωλητική του αξία.

Ποιος είναι ο Μάθιου Μπέναμ

Αλιεύοντας πληροφορίες στο διαδίκτυο για το ποιος είναι ο Μάθιους Μπέναμ εντοπίσαμε ένα πολύ ενδιαφέρον ρεπορτάζ της ιστοσελίδας iefimerida.gr το οποίο συντάχθηκε λίγο μετά την εμπλοκή του Βρετανού επιχειρηματία στα διοικητικά της Μίντιλαντ.

«Στα νιάτα του τζόγαρε. Μεγαλώνοντας κατάλαβε ότι έχει “ταλέντο” και έγινε επαγγελματίας παίκτης του στοιχήματος. Αφού “στέγνωσε” τις περισσότερες στοιχηματικές εταιρείες αποφάσισε να ασχοληθεί διοικητικά με το ποδόσφαιρο αλλάζοντας την ιστορία της Μπρέντφορντ και της Μίντιλαντ. Η άγνωστη ζωή του Μάθιου Μπέναμ, έχει όλα τα εφόδια για να γίνει best seller.

Ακούγοντας κάποιος ότι “αυτός ζει από το στοίχημα” προφανώς γελάει. Έτσι συνέβαινε και με τους φίλους του Μάθιου Μπέναμ, ο οποίος από μικρή ηλικία εκμεταλλευόταν τις λιγοστές ποδοσφαιρικές του γνώσεις με τις άριστες πάνω στα μαθηματικά και την στατιστική. Όταν συνειδητοποίησε ότι αυτός ο συνδυασμός μαζί με την στρατιωτική πειθαρχία μπορούσε να τον κάνει πάμπλουτο, έβαλε μπροστά το σχέδιο.

Μέχρι την ηλικία των 35 ετών είχε καταφέρει να αποτελεί τον Νο1 εχθρό μεγάλων στοιχηματικών εταιρειών και η δύναμή του επεκτάθηκε στην ασιατική αγορά, εκεί όπου έπαιζε εύκολα χωρίς όρια πονταρίσματος. Λειτουργώντας απόλυτα νόμιμα και έχοντας την άνεση να ξεχωρίσει την αρρώστια του τζογαδάρου από τη γνώση του επαγγελματία παίκτη, αποφάσισε να αφήσει το στοίχημα στην άκρη και έχοντας αρκετά μεγάλο τραπεζικό λογαριασμό και πολλούς «δυνατούς» φίλους να ιδρύσει ένα επενδυτικό fund.

Μέσω αυτού κατάφερε να αυξήσει κατά πολύ την οικονομική του επιφάνεια και πάνω στο πικ, συναντά τα οικονομικά προβλήματα της Μπρέντφορντ. Αποφασίζει να βοηθήσει αρχικά με το ποσό των 500,000 λιρών και στη συνέχεια γίνεται μεγαλομέτοχος. Αυτόματα αποκτά το δικαίωμα να αποφασίζει για την τύχη του συλλόγου και τα τελευταία εννέα χρόνια γίνεται ο απόλυτος κυρίαρχος. Το μυστικό του ήταν πως όλα κινούνται βάσει στατιστικής. Οι προσλήψεις προπονητών, οι αποκτήσεις παικτών, τα πάντα!

Τον Ιούλιο του 2014 αποφάσισε να επεκταθεί και εκτός Αγγλίας. Επένδυσε 6.200.000 ευρώ για να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της Μίντιλαντ, προσλαμβάνοντας για πρόεδρο τον τότε 31χρονο Ράσμους Ανκερσεν, ο οποίος έχει και αυτός την ίδια τρέλα με τα μαθηματικά».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ