aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ/Ομόνοια: Η συμφωνία κυρίων και η μετεγγραφή Ουζόχο

ΑΠΟΕΛ/Ομόνοια: Η συμφωνία κυρίων και η μετεγγραφή Ουζόχο

Τους λόγους που ο ΑΠΟΕΛ επέλεξε να δαπανήσει ένα ποσό για την αγορά των δικαιωμάτων του Φράνσις Ουζόχο ανέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου των γαλαζοκιτρίνων, Νεκτάριος Πετεβίνος. Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Active (107,4 & 102,5) και την εκπομπή «Βάλε ένα γκολ» ξεκαθάρισε, επίσης, ότι δεν ισχύει καμία συμφωνία κυρίων από την στιγμή που αυτή παραβιάστηκε.

Σημείωσε, δε, ότι δεν υπήρχε προσύμφωνο συνεργασίας με τον Νιγηριανό τερματοφύλακα, καθώς κάτι τέτοιο θα ήταν παράνομο και θα υπήρχε ο κίνδυνος τιμωρίας του ΑΠΟΕΛ εφόσον η Ντεπορτίβο λα Κορούνια προχωρούσε σε καταγγελία.

«Όποιος υποστηρίζει ότι υπήρχε προσύμφωνο με τον Ουζόχο να τον ενημερώσω ότι είναι παράνομο. Διότι, αν πήγαινε οποιοσδήποτε να παρουσιάσει μια συμφωνία με έναν ποδοσφαιριστή χωρίς να έχει συμφωνήσει με την ομάδα του τότε η ίδια η ομάδα θα πλήρωνε βαρύ οικονομικό πρόστιμο και την ίδια ώρα θα είχε εμπάργκο μετεγγραφών», σημείωσε αρχικά.

Διαβάστε επίσης: Η επίσημη απάντηση του ΑΠΟΕΛ για τον Ακιντόλα που «ψηφίζει» Ομόνοια

Γιατί επέλεξε ΑΠΟΕΛ ο Ουζόχο; «Αυτό μπορεί να το απαντήσει ο Ουζόχο, αν θέλετε να σας πω γιατί ο ΑΠΟΕΛ επέλεξε τον Ουζόχο μπορώ να σας το απαντήσω και μάλιστα εύκολα. Πρόκειται για έναν τερματοφύλακα σε πολύ νεαρή ηλικία που έχει τεράστια φυσικά προσόντα, είναι το “καλούπι” του τέτοιο που πραγματικά αν έχεις και το ταλέντο γεμίζεις πραγματικά την εστία. Είναι ένας τερματοφύλακας με πολύ μεγάλη προοπτική, ενεργό μέλος μιας Εθνικής η οποία είναι τακτικός θαμώνας σε Παγκόσμια Κύπελλα με ότι αυτό προϋποθέτει και είναι ένας τερματοφύλακας που εγγράφεται στον κατάλογο Β. Άρα, αντιλαμβάνεστε την προοπτική σε ότι αφορά στο μέλλον είτε σε αγοραστική αξία είτε να θωρακίσεις τη θέση του τερματοφύλακα για πολλά χρόνια».

Πώς απαντάτε σε όσους ισχυρίζονται ότι ο ΑΠΟΕΛ με τη μετεγγραφή Ουζόχο παραβιάζει τη συμφωνία κυρίων που συνάφθηκε τον καιρό του κορωνοϊού; «Έχω απαντήσει και πριν από τέσσερις βδομάδας όταν έγινε η καταγγελία του κ. Κίρζη προς τον κ. Παπασταύρου ότι από την στιγμή που ένα μέρος της συμφωνίας του υπογεγραμμένου συμφωνηθέντος αθετήθηκε για εμάς δεν ισχύει καμία συμφωνία. Αλλά να πω κάτι, οι παίκτες που είναι εγγεγραμμένοι στη FIFPRO και παίζουν στην Κύπρο διατηρούν συμβόλαιο μέχρι τις 30 Μαΐου και όχι μέχρι το τέλος Ιουνίου. Άρα, μέχρι τις 30 Μαΐου άνηκε δανεικός σε μία ομάδα. Από εκείνη τη μέρα και μετά μία ομάδα μπορεί να συζητήσει με μία ομάδα άσχετα που έπαιζε πριν ως δανεικός. Είναι δύο τα τινά, όμως επαναλαμβάνω ότι για εμάς δεν υφίσταται καμία συμφωνία από την στιγμή που έσπασε το ένα μέρος και αυτό ίσχυσε από όλους τους προέδρους. Όλοι ανέφεραν το ίδιο πράγμα, ότι δεν υφίσταται πλέον αυτή η συμφωνία».

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ