aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ/Ομόνοια: Η κρίσιμη ημερομηνία για Ακιντόλα

ΑΠΟΕΛ/Ομόνοια: Η κρίσιμη ημερομηνία για Ακιντόλα

Μετεγγραφική «μονομαχία» των δύο μεγαλύτερων (βάση όγκου οπαδών και τίτλων) ομάδων της Κύπρου πάνε αρκετά χρόνια να βιώσουμε. Το φετινό μετεγγραφικό Καλοκαίρι επεφύλαξε διπλή. Στην πρώτη, αυτή του Φράνσις Ουζόχο, ο ΑΠΟΕΛ βγήκε κερδισμένος. Τον Νιγηριανό τερματοφύλακα διεκδίκησε από την Ντεπορτίβο λα Κορούνια και η Ομόνοια, όμως ο διεθνής πορτιέρε επέλεξε να ντυθεί στα γαλαζοκίτρινα.

Το δεύτερο «ντέρμπι» ΑΠΟΕΛ – Ομόνοιας έχει ως «έπαθλο» τον Νταβίντ Ακιντόλα. Ο 24χρονος εξτρέμ που αγωνίστηκε ως δανεικός στους πράσινους από την Μίντιλαντ από τον Ιανουάριο εώς την απόφαση οριστικής διακοπής του πρωταθλήματος διεκδικείται από τους δύο «αιώνιους» αντίπαλους. Η «μάχη» έχει φαβορί και αυτός είναι ο ΑΠΟΕΛ. Όπως κατέγραψε από την περασμένη Τρίτη (28/7) το «Goal» οι γαλαζοκίτρινοι έχουν συμφωνήσει τόσο με τον ποδοσφαιριστή όσο και με την Μίντιλαντ για τη μετεγγραφή του Ακιντόλα. Μάλιστα, σημειώνεται πως η συμφωνία με τον 24χρονο εξτρέμ προβλέπει τριετές συμβόλαιο, με ετήσιες αποδοχές περίπου 300.000 ευρώ.

Όμως, τον τελευταίο λόγο έχει ο Μπράιαν Πρίσκε, καθώς για να ολοκληρωθεί η μετεγγραφή χρειάζεται ν’ ανάψει το πράσινο φως ο προπονητής της Μίντιλαντ. Σε δημόσιες τοποθετήσεις τους οι Δανοί τόνιζαν πως θέλουν να δουν τον Ακιντόλα στην προετοιμασία και ακολούθως ν’ αποφασίσουν για το μέλλον του. Κίνηση τακτικής ή όχι θα φανεί τις επόμενες μέρες. Πάντως, η πρώτη προπόνηση της Μίντιλαντ για τη νέα σεζόν είναι ορισμένη για τις 5 Αυγούστου και με βάση τα σημερινά δεδομένα ο Νιγηριανός θα είναι παρών στο πρώτο ραντεβού της νέας σεζόν.

Το σκηνικό είναι ρευστό, αφού όσο δεν προκύπτει οριστική εξέλιξη για το μέλλον του Ακιντόλα τα πάντα είναι πιθανά και κανείς δεν μπορεί να βάλει το χέρι στη φωτιά για το κατά πόσο ο ταχύτατος εξτρέμ θα επιστρέψει στην Κύπρο είτε για την Ομόνοια είτε για τον ΑΠΟΕΛ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ