aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ-Ομόνοια: H ωμή πραγματικότητα με ρεαλιστικό μάτι

ΑΠΟΕΛ-Ομόνοια: H ωμή πραγματικότητα με ρεαλιστικό μάτι

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Υπάρχει φαβορί σ’ ένα ντέρμπι μεταξύ «αιωνίων» αντιπάλων; Παρόλο που είθισται να απαντάμε στο πιο πάνω ερώτημα πως δεν υπάρχει, εάν το προσεγγίσεις ρεαλιστικά υπάρχει και είναι ο ΑΠΟΕΛ. Γιατί; Επειδή διαθέτει καλύτερη ποιότητα ποδοσφαιριστών, μεγαλύτερο βάθος, κάτι που το επιβεβαιώνει και η διαφορά των 19 βαθμών που τον χωρίζει από την αντίπαλό του.

Παράλληλα έχει τον αέρα 13 σερί αγώνων στους οποίους μετρά ισάριθμες νίκες επί της Ομόνοιας αλλά και σε 25 διαδοχικούς σε πρωτάθλημα και κύπελλο που δεν έχασε. Έχει δημιουργήσει μια τεράστια θετική παράδοση, που λίγο ή πολύ επηρεάζει από τη μια θετικά και από την άλλη αρνητικά τους ποδοσφαιριστές. Κι ας μην ήταν τα προηγούμενα χρόνια στην ομάδα. Ακόμη, ο ΑΠΟΕΛ είναι ο μόνιμος πρωταθλητής τα τελευταία έξι χρόνια, διάστημα στο οποίο η Ομόνοια… ψάχνεται. Είναι κι αυτό ένα στοιχείο που μετρά και λειτουργεί υπέρ των γαλαζοκιτρίνων.

Αυτή είναι η ωμή πραγματικότητα, προσεγγίζοντας με ρεαλιστικό μάτι το «αιώνιο» ντέρμπι. Άλλωστε, θα πρέπει να εθελοτυφλείς για να το βλέπεις διαφορετικά. Τώρα, εάν οι ποδοσφαιριστές της Ομόνοιας, αυτοί που θα κληθούν να αγωνιστούν αύριο, είναι αποφασισμένοι να ανατρέψουν τα πιο πάνω και να γίνουν πρώτοι μάγκες μετά από έξι χρόνια φαγούρας, η μπάλα είναι στα πόδια τους. Για να το πετύχουν θα πρέπει να αποδώσουν στο μάξιμουμ, να παίξουν έξυπνα και να αιφνιδιάσουν τον αντίπαλό τους. Γιατί, όπως είπα πιο πάνω, είναι καλύτερος όπως κι αν το δεις.

Την ίδια ώρα που στα πόδια των ποδοσφαιριστών της Ομόνοιας υπάρχει πίεση ως ένα βαθμό, για να τερματίσουν την αρνητική παράδοση, από την άλλη η πίεση σ’ αυτούς του ΑΠΟΕΛ είναι μεγαλύτερη. Γιατί γνωρίζουν πως με νίκη θα κάνουν άλλο ένα βήμα προς την κατάκτηση του έβδομου σερί πρωταθλήματος δημιουργώντας ένα μοναδικό ρεκόρ, ενώ με άλλο αποτέλεσμα θα κάνουν πισωγύρισμα μετά το «διπλό» επί του Απόλλωνα. Αν θα υπάρχει νικητής και ποιος θα είναι, θα το γνωρίζουμε κοντά στις 21:00.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ