aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Ομόφωνο «ναι» για το νέο γήπεδο με... όχημα το Σωματείο - Η συνεισφορά του...

ΑΠΟΕΛ: Ομόφωνο «ναι» για το νέο γήπεδο με… όχημα το Σωματείο – Η συνεισφορά του Ιορδάνους

Ομόφωνο «ναι» για το νέο γήπεδο του ΑΠΟΕΛ. Στην Ετήσια Τακτική Γενική και Καταστατική Συνέλευση του Σωματείου, που πραγματοποίηθηκε Συνεδριακό Κέντρο του ΓΣΠ και ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, εγκρίθηκε ομόφωνα η συμφωνία για την ανέγερση του ιδιόκτητου γηπέδου στην Κοκκινοτριμιθιά. Όσοι έδωσαν το παρών τους στη Συνέλευση, έδωσαν καταφατική απάντηση, βάζοντας το νερό στο αυλάκι…

Η ανέγερση του γηπέδου θα γίνει με… όχημα το Σωματείο του ΑΠΟΕΛ, καθώς οι εταιρείες δεν δικαιούνται κρατική χορηγία για ανέγερση ιδιόκτητου γηπέδου. Όσο για το ύψος της κρατικής χορηγίας που θα λάβει ο ΑΠΟΕΛ καθορίζεται κυρίως από τη λαοφιλία του σωματείου (μέσω εισιτηρίων) και τις κατακτήσεις τίτλων.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Πρόεδρος του Σωματείου Κυριάκος Ζιβανάρης αναφέρθηκε σε ορισμένες σημαντικές λεπτομέρειες και μεταξύ άλλων μίλησε για το ποσό που πρόκειται να συνεισφέρει ο Ντίνος Ιορδάνους: «Το κόστος κατασκευής του γηπέδου υπολογίζει πως θα ανέλθει στα περίπου 35 εκατομμύρια ευρώ, σε σημερινές αξίες, εκ των οποίων περίπου τα 12 εκ. ευρώ θα καλυφθούν από την επιχορήγηση που δικαιούται το Σωματείο από τον ΚΟΑ.

Για το υπόλοιπο ποσό θα γίνει μια προσπάθεια εξεύρεσης κεφαλαίων μέσω της νέας εταιρείας γηπέδου. Ιδρυτικός μέτοχος της εταιρείας γηπέδου είναι ο κύριος Ντίνος Ιορδάνους, ο οποίος θα είναι το νομικό πρόσωπο, μέσω της οποίας θα υλοποιηθεί χρηματοδότηση από επενδυτές.

Ο κύριος Ιορδάνους δεσμεύεται όπως εξασφαλίσει χρηματοδότη μέσω ιδίων κεφαλαίων για τουλάχιστον το 33% του υπολοίπου, το οποίο μπορεί να αυξηθεί μέχρι και το 49%. Με δεδομένο ότι το ποσό μου υπολείπεται είναι 23 εκ. ευρώ, η συνεισφορά του κυρίου Ιορδάνους θα κυμαίνεται μεταξύ 7.6 εκ. ευρώ και 11.3 εκ. ευρώ, μακάρι να είναι καλά ο άνθρωπος».

Οι λεπτομέρειες για το ιδιόκτητο γήπεδο του ΑΠΟΕΛ

Όσον αφορά την χωρητικότητα, η πρώτη φάση προνοεί 14.669 θέσεις και η τελική χωρητικότητα του γηπέδου θα είναι 19.269 θέσεις μετά από τρεις φάσεις. Η μεγαλύτερη κερκίδα θα είναι η Νότια με 4.470 θέσεις, όπου θα βρίσκονται οι οργανωμένοι, με προοπτική επέκτασης για άλλες 1.400 θέσεις. Η Δυτική θα είναι 3.115 θέσεων και η Ανατολική 2.614. Όσον αφορά την Βόρεια, στο βορειοδυτικό κομμάτι που θα… ανήκει στον κόσμο του ΑΠΟΕΛ οι θέσεις είναι 2.820, ενώ οι φιλοξενούμενοι θα παίρνουν το βορειοανατολικό κομμάτι και οι θέσεις θα είναι 1.650. Στις θέσεις VIP δόθηκαν 1.926 θέσεις, το έτος ίδρυσης του ΑΠΟΕΛ.

Η κατασκευή του γηπέδου θα διαρκέσει περίπου 30 μήνες, με χρονοδιάγραμμα τον Απρίλιο του 2028, ενώ το κόστος ανέγερσης ανέρχεται στα 35 εκατομμύρια ευρώ με σημερινές τιμές. Αναφορικά με το πως θα καλυφτεί το συγκεκριμένο ποσό, ο κ. Ιορδάνους αποτελεί τον βασικό επενδυτή μέχρι και του 49% του υπολοίπου του έργου, μετά την κρατική χορηγία, η οποία θα καλύψει το 30-35% του κόστους. Γίνεται παράλληλα προσπάθεια εξεύρεσης κι άλλων επενδυτών για το γήπεδο, όπως τονίστηκε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ