aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Ομάδα σχεδόν από την αρχή!

ΑΠΟΕΛ: Ομάδα σχεδόν από την αρχή!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Ας μην το κουράζουμε: Τα καλά έως πολύ καλά παιχνίδια του ΑΠΟΕΛ, δεν ήταν πολλά. Αναδείχθηκαν «θέματα» κατά τη θερινή προετοιμασία, έπασχε από ομοιογένεια, «ξυπνούσε» ως συνήθως μετά την αλλαγή προπονητή και μετά, εκ νέου βυθιζόταν στη μετριότητα. Μπορεί να πήρε αποτελέσματα χάρη στο ταλέντο ορισμένων χαρισματικών ποδοσφαιριστών, αλλά κατά γενική ομολογία, δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης κατέγραψε τις αγωνιστικές αρρυθμίες, θέτοντας σε εφαρμογή τον μετεγγραφικό σχεδιασμό που προβλέπει φρεσκάρισμα του έμψυχου δυναμικού. Θα χτίσει μία ομάδα περίπου από το µηδέν, δίνοντας έμφαση στους παίκτες που θα αποτελέσουν τον κορμό. Στόχος είναι η δημιουργία συνόλου που θα  κυριαρχεί, θα παίζει καλό ποδόσφαιρο, έχοντας αποτελεσµατικότητα στο γκολ, αλλά και στην άµυνα. Σε πολλά και σηµαντικά παιχνίδια μπήκαν γκολ µε το σταγονόµετρο ή δεν µπήκαν, ενώ η άµυνα δέχθηκε εύκολα τέρµατα που στοίχισαν βαθµούς.

Στον ΑΠΟΕΛ απαιτείται χρόνος και πρωτίστως, λήψη σωστών αποφάσεων για να ανέβει το σύνολο σε εκείνο το αγωνιστικό σημείο που θέλουν να βλέπουν οι φίλοι του. Ο κόσμος του ΑΠΟΕΛ είχε φτάσει σε οριακό σημείο, έστω κι αν πολλές φορές η φύση των οπαδών είναι των άκρων λόγω συναισθήματος.

Το καλοκαίρι χαρακτηρίζεται κομβικό αφού το ρόστερ θα χρειαστεί να ενδυναμωθεί σε μεγάλο βαθμό ώστε να τεθεί σε πολύ καλύτερο σημείο εκκίνησης για την επόμενη σεζόν και το πιο μακροπρόθεσμο μέλλον. Η διοίκηση είχε θέσει κατά τους προηγούμενες μήνες τους πάντες υπό κρίση και τώρα κάνει ταµείο. Είναι μεγάλη πρόκληση να δημιουργηθεί σωστό, ισορροπημένο, ποιοτικό και αρμονικό μπόλιασμα των παλιών με «νέο αίμα», αναθέτοντας η διοίκηση την ευθύνη στον Μαρίνο Ουζουνίδη.

Οι αλλαγές, όπως προαναφέραμε, θα είναι πολλές. Το αρχικό πλάνο λέει πως περίπου 11 παίκτες θα προστεθούν στο ρόστερ και άλλοι τόσοι θα κουνήσουν μαντήλι από το προπονητικό κέντρο «Αρχάγγελος». Οι δανεικοί Βιντ Μπέλετς, Αντρέ Βιντιγκάλ, Ούρος Μάτιτς, Μίλαν Γέφτοβιτς, Αλεφ ντος Σάντος και Αντρίγια Πάβλοβιτς αποχωρούν. Αβέβαιο είναι το μέλλον των Τόμας ντε Βινσέντι, Βούγιαντιν Σάβιτς και Λίνους Χαλένιους, οι οποίοι εκτός από το γεγονός ότι διατηρούν παχυλό συμβόλαιο για την επόμενη σεζόν, δεν έδωσαν τις προσδοκώμενες λύσεις. Επίσης, τέλος του μήνα εκπνέει η συμβατική δέσμευση με τους Γιώργο Μερκή, Στάθη Αλωνεύτη, Μπόι Βάτερμαν, Ανδρέα Μακρή.

Ξέχωρα από το ποιοι θα «επιβιώσουν», ο ΑΠΟΕΛ θα προχωρήσει στην προσθήκη δύο τερματοφυλάκων, δύο επιθετικών, δύο αμυντικών μέσων, ενός στόπερ, ενός εξτρέμ, ενός επιτελικού μέσου και ενός αριστερού μπακ. Υπάρχει συμφωνία με τους Κωνσταντίνο Αποστολάκη και Ραφαέλ Σάντος (αμυντικοί), την ίδια ώρα που προκύπτει πρόσφορο έδαφος με τον Βίκτωρ Κλωναρίδη (εξτρέμ).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ