aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Οι τρεις που φεύγουν, τα δύο ερωτηματικά και οι 16 θέσεις ξένων

ΑΠΟΕΛ: Οι τρεις που φεύγουν, τα δύο ερωτηματικά και οι 16 θέσεις ξένων

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Το κεφάλαιο ανανεώσεις συμβολαίων και δανεικοί ποδοσφαιριστές άνοιξε στον ΑΠΟΕΛ από την επόμενη κιόλας μέρα της κατάκτησης του πρωταθλήματος. Ο πρόεδρος των γαλαζοκιτρίνων, Πρόδρομος Πετρίδης, μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα για Μπάλα» αποκάλυψε ότι υπάρχει ήδη προφορική συμφωνία για ανανέωση της συνεργασίας με τους Στάθη Αλωνεύτη και Γιώργο Μερκή.

Σειρά παίρνουν οι Μπόι Βάτερμαν και Νούνο Μοράις. Οι μόνιμοι τα τελευταία χρόνια πρωταθλητές Κύπρου θέλουν να διατηρήσουν στο ρόστερ τον Ολλανδό τερματοφύλακα και θα του προταθεί συμβόλαιο με μειωμένες απολαβές, συν μπόνους σε περίπτωση πρόκρισης στους ομίλους των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Ειδική αναφορά έκανε ο διοικητικός ηγέτης του ΑΠΟΕΛ για την περίπτωση του Νούνο Μοράις, λέγοντας πως πρέπει να αντιληφθεί και ο ίδιος ότι λόγω ηλικίας είναι αδύνατο να αγωνίζεται συνέχεια, κάτι που δεν είναι κρυφό πως επιθυμεί ο Πορτογάλος μέσος. Ο Μοράις αποτελεί τεράστιο κεφάλαιο για τον ΑΠΟΕΛ, είναι ο ρέκορντμαν συμμετοχών στην ιστορία της ομάδας και σύντομα οι δύο πλευρές θα καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Δύο ανανέωσαν, προτάσεις σε Βάτερμαν – Μοράις και αγορά του Καζού

Σε καλό δρόμο είναι οι προσπάθειες απόκτησης του Καζού. Ο ΑΠΟΕΛ φαίνεται πως βρίσκεται σε προχωρημένες επαφές με τη Σάντος για αγορά των δικαιωμάτων του Βραζιλιάνου ακραίου αμυντικού, ο οποίος μένει ελεύθερος από την βραζιλιάνικη ομάδα τον Δεκέμβριο του 2019.

Από εκεί και πέρα δεδομένες πρέπει να θεωρούνται οι αποχωρήσεις των Ρουέδα, Κασίνι και Μπάλογκ. Το συμβόλαιο του πρώτου λήγει και δεν θα ανανεωθεί, ο Αργεντινός δεν πρόσφερε σχεδόν καθόλου, ενώ εκτός απρόοπτου δεν θα γίνει προσπάθεια ανανέωσης του δανεισμού του Μπάλογκ. Ο Ούγγρος έκλεισε το 23 έτος της ηλικίας του, επομένως θα πρέπει να δηλωθεί στον κατάλογο Α’ από τη νέα σεζόν, εφόσον παραμείνει. Το ίδιο ισχύει και για τον Καζού, εντούτοις το κόστος αγοράς του είναι πολύ χαμηλότερο.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Το θερμό καλοκαίρι του Πρόδρομου…

Στην παρούσα φάση ο ΑΠΟΕΛ έχει στο ρόστερ 16 ξένους και κοινοτικούς (Τάαμαρι και Νατέλ εφόσον παραμείνουν, αν και για τον καθένα ισχύουν διαφορετικά δεδομένα, θα είναι στον κατάλογο Β’), συμπεριλαμβανομένων των Καζού και Μπάλογκ, αλλά και του Ντελατόρε. Με την αποχώρηση των Ρουέδα και Μπάλογκ ο αριθμός μειώνεται στους 14, επομένως είναι αντιληπτό ότι θα προκύψουν κι άλλες αποχωρήσεις, ώστε ν’ ανοίξουν θέσεις για ενίσχυση.

Τα ερωτηματικά

Ο πρόθεση του ΑΠΟΕΛ για αγορά των δικαιωμάτων του Καζού αφήνει ρευστό το σκηνικό σχετικά με το μέλλον του Μίκαελ Φακινέτι. Ο Ελβετός αποκτήθηκε τον Ιανουάριο για συμβόλαιο έξι μηνών με όρο ανανέωσης και εξαρτάται από τον ΑΠΟΕΛ αν θα τον διατηρήσει στο ρόστερ. Ως δανεικός έπαιζε στους γαλαζοκίτρινους ο Καρλάο και το σκηνικό με το μέλλον του Βραζιλιάνου στόπερ είναι ρευστό, αφενός γιατί έχει ψηλό συμβόλαιο (ο ΑΠΟΕΛ πλήρωνε μέρος αυτού και το υπόλοιπο η Τορίνο) και αφετέρου γιατί ο ίδιος με δηλώσεις του προ εβδομάδων είχε αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο επιστροφής του στην Βραζιλία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ