aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Οι τρεις παίκτες με τις περισσότερες εύστοχες πάσες κόντρα στον Άγιαξ

ΑΠΟΕΛ: Οι τρεις παίκτες με τις περισσότερες εύστοχες πάσες κόντρα στον Άγιαξ

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Οι αριθμοί μπορεί να μην λένε πάντα την αλήθεια, όμως στο ποδόσφαιρο τις πλείστες φορές αποτυπώνουν την πραγματικότητα. Η στατιστική είναι ο απόλυτος οδηγός για τους προπονητές και τους αναλυτές. Οι επιδόσεις σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο, ιδίως σε αγώνες Τσάμπιονς Λιγκ, δημοσιεύονται από την ΟΥΕΦΑ λίγα μόνο λεπτά μετά το τέλος μίας αναμέτρησης.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η ανάγνωση της στατικής πλευράς των επιδόσεων των παικτών του ΑΠΟΕΛ στο ισόπαλο 0-0 με τον Άγιαξ. Η τριάδα της μεσαίας γραμμής (Μάτιτς, Σόουζα, Γκέντσογλου) πήρε άριστα και «κατάπιε» αμέτρητα χιλιόμετρα που τους κατατάσσει στην κορυφή της πρώτης πεντάδας με τους ποδοσφαιριστές των γαλαζοκιτρίνων που έτρεξαν περισσότερο στο ματς.

Διαβάστε επίσης: Οι πέντε παίκτες του ΑΠΟΕΛ που έτρεξαν περισσότερο με τον Άγιαξ

Εξίσου σημαντική είναι και η σχετική λίστα με τις εύστοχες πάσες των ποδοσφαιριστών. Την πρωτιά από πλευράς ΑΠΟΕΛ παίρνει ο Γιώργος Μερκής, ο οποίος με 16 εύστοχες πάσες σε 18 προσπάθειες και ποσοστό επιτυχίας 89% πρώτευσε στην στη συγκεκριμένη κατηγορία. Ο Κύπριος στόπερ «βρήκε» συμπαίκτη του δύο φορές σε ισάριθμες μακρινές πάσες, 9 στις 11 μέσης απόστασης και πέντε στις πέντε από κοντινή απόσταση.

Διαβάστε επίσης: Οι όμιλοι του Champions League, στο 3ο γκρουπ ο Ολυμπιακός, στο 4ο ο ΑΠΟΕΛ

Παρόμοια ποσοστά επιτυχίας είχε και ο Λούκας Σόουζα. Ο Βραζιλίανος με 19 στις 22 εύστοχες προσπάθειες συγκέντρωσε ποσοστό επιτυχίας 86%, ενώ την τριάδα συμπληρώνει ο Ζοαοζίνιο με ποσοστό επιτυχίας 74% (14 εύστοχες σε 19 προσπάθειες).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ