aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Οι τέσσερις κλειστές μετεγγραφές, ο Ιωάννου και το αίτημα Σάβιτς

ΑΠΟΕΛ: Οι τέσσερις κλειστές μετεγγραφές, ο Ιωάννου και το αίτημα Σάβιτς

Ράφαελ Σάντος και άλλες τρεις ποδοσφαιριστές έχουν συμφωνήσει με τον ΑΠΟΕΛ, όπως ανέφερε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Active (107,4 & 102,5) και την εκπομπή «Βάλε ένα γκολ» ο Νεκτάριος Πετεβίνος. Οι προσθήκες των Αποστολάκη και Κλωναρίδη είναι δεδομένες, όμως επισήμως ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΠΟΕΛ δεν μπήκε σε ονοματολογία, αφού υπάρχουν νομικά ζητήματα εξαιτίας των συμβατικών υποχρεώσεών τους με άλλες ομάδες.

Στον ΑΠΟΕΛ γνωρίζουν για ενδιαφέρον ξένων ομάδων προς το πρόσωπο του Νικόλα Ιωάννου, αλλά δεν υπάρχει επίσημη πρόταση, ενώ ξεκαθαρίστηκε πως όλοι οι παίκτες που διατηρούν συμβόλαιο με τους γαλαζοκίτρινους πλην τους Βούρο, Σάβιτς και Ζαχίντ που πήραν σχετική άδεια θα είναι στην πρώτη προπόνηση.

Προκύπτει ενδιαφέρον της Νότιγχαμ για τον Νικόλα Ιωάννου; «Για τον Νικόλα Ιωάννου δεν έχει προκύψει καμία επίσημη πρόταση. Γνωρίζουμε ότι υπάρχει ενδιαφέρον από άλλες ομάδες, αλλά δεν έχει προκύψει κάτι σε εμάς».

Λέτε πως είστε γνώστες για ενδιαφέρον ξένων ομάδων για τον Ιωάννου. Πώς το ξέρετε; «Εδώ και αρκετά χρόνια ήρθαν σκάουτερ και είδαν παίκτες του ΑΠΟΕΛ. Μπορεί να μην λένε για ποιον παίκτη ήρθαν, όμως είναι άνθρωποι που έρχονται συχνά και υπάρχει κάποια σχέση. Όμως, άλλο το να έρθουν κάποιοι να δουν ένα παίκτη και άλλο επίσημη πρόταση».

Πηγαινοερχόντουσαν οι Βέλγοι της Άντερλεχτ τα προηγούμενα χρόνια και παρακολουθούσαν τον Ιωάννου; «Έχουν έρθει πάρα πολλές ομάδες, δεν μπορώ να πω ποιες ομάδες ήρθαν για τον Δημήτρη Ιωάννου και ποιες για τον Τάαμαρι».

Προκύπτει κάποιο ενδιαφέρον για τον Τάαμαρι; «Θα δώσει την απάντησή του μέσα στην πρώτη βδομάδα του Ιούλη».

Ο λόγος που δόθηκε επιπλέον άδεια στους Βούρο και Σάβιτς ποιος είναι; «Είναι διαφορετικές περιπτώσεις παρόλο που υπάρχει η ίδια εξέλιξη. Οι ίδιοι οι παίκτες έχουν ζητήσει την επιπλέον άδεια μέχρι τις 15 Ιούλη για να ψάξουν να βρουν ομάδα να συνεχίσουν την καριέρα τους. Από πλευράς μας τους ειπώθηκε ότι πρέπει να ξέρουμε ότι μέχρι τις 15 Ιουλίου τι θα συμβεί για να ξέρουμε πως θα κινηθούμε».

Όταν λέτε ότι είναι διαφορετικές περιπτώσεις τι εννοείται; «Ο Βούρος εξέφρασε αυτή την πρόθεση εδώ και αρκετό καιρό, ενώ με τον Σάβιτς η εξέλιξη αυτή προέκυψε πρόσφατα».

Για τις οικονομικές καταστάσεις που ανακοινώθηκαν από την Ομοσπονδία. Είναι ζόρικο να διεκδικείς τίτλους και επιτυχίες. Το γεγονός ότι ο ΑΠΟΕΛ είχε έσοδα πέραν των 20.000.000 ευρώ και παρουσίασε έλλειμμα δεν ακούγεται καλά στα αυτιά των οπαδών: «Αν κοιτάξει κανείς τις οικονομικές καταστάσεις του ΑΠΟΕΛ την τελευταία δεκαετία είναι σχεδόν οι ίδιοι, κοντά στα 20.000.000 ευρώ. Τα έσοδα του ΑΠΟΕΛ δεν μπορούν να ξεπεράσουν τα 6.000.000 ευρώ. Μια σεζόν να μην μπεις σε ομίλους γίνεται η ζημιά που έγινε πέρσι, κοντά στα 5.000.000 ευρώ. Και γι’ αυτό φέτος καλύφθηκε το συγκεκριμένο ποσό. Έχει οικονομικό ρίσκο και γι’ αυτό γίνεται η προσπάθεια φέτος για μείωση του μπάτζετ με το μισθολόγιο και αυτό θα χρειαστεί 2-3 χρόνια να διαφανεί».

Ο Πρόδρομος Πετρίδης έχει εξαγγείλει δημόσια ότι θα πέσει τσεκούρι στο μισθολόγιο, όμως αυτά τα έξοδα των 20.000.000 δεν θα συνεχίσουν έτσι; «Το 30% που είπε ο πρόεδρος μην περιμένετε να τα δείτε πάνω στα 20.000.000 ευρώ. Υπάρχουν παίκτες που θα φύγουν τώρα, υπάρχουν παίκτες που συζητάμε μαζί τους».

Με πόσους ποδοσφαιριστές συμφώνησε ο ΑΠΟΕΛ; «Υπάρχουν τέσσερις ποδοσφαιριστές μαζί με τον Σάντος που έχουν υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας. Ο λόγος που δεν αναφέρομαι στους άλλους τρεις είναι γιατί υπάρχουν νομικά ζητήματα. Δεν κινδυνεύω να πάω φυλακή εγώ (γέλια), αλλά θέτω σε κίνδυνο νομικά τον ΑΠΟΕΛ».

Ο Λαφράνς θα είναι στην προπόνηση; «Βεβαίως, ο Λαφράνς είναι ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ. Όλοι οι ποδοσφαιριστές που διατηρούν συμβόλαιο εκτός από τον Σάβιτς, τον Βούρο και τον Ζαχίντ που είναι με άδεια μέχρι τις 10 Ιουλίου έχουμε ζητήσει να μας στείλουν τις πτήσεις για να είναι εδώ στις 30 Ιούνη. Όμως, δυστυχώς ζούμε σε μία εποχή που δεν είναι 1+1=2 στο να έρθει κάποιος. Τον Σάντος τον φέραμε εδώ και μέρες στην Κύπρο, υποβλήθηκε σε δύο τεστ κορωνοϊού και θα υποβληθεί σε τρίτο τεστ τη Δευτέρα για να μπορεί να κάνει προπόνηση».

Γνωρίζετε για το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για τον Νεόφυτου Μιχαήλ; «Υπενθυμίζω ότι ο Νεόφυτος Μιχαήλ έχει συμβόλαιο με τον ΑΠΟΕΛ για άλλο ένα χρόνο. Για να πάει στον Ολυμπιακό πρέπει να συναινέσουν τέσσερα μέρη, ο Αστέρας Τρίπολης, ο ΑΠΟΕΛ, ο Νεόφυτος Μιχαήλ και ο Ολυμπιακός για να πάει δανεικός».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ