aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Οι πρώτες... τροχιοδεικτικές βολές της διοίκησης Πετρίδη

ΑΠΟΕΛ: Οι πρώτες… τροχιοδεικτικές βολές της διοίκησης Πετρίδη

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Την ώρα που στον ΑΠΟΕΛ μετρούν (και ξαναμετρούν) τα κουκιά τους, προαναγγέλλοντας με κάθε επισημότητα «βαθύ κούρεμα» σε μισθούς και μπάτζετ ελέω κορωνοϊού, έχουν κατά νουν τους οποιουσδήποτε κινδύνους ελλοχεύουν σχετικά με την καμπύλη ποιότητας του συνόλου. Καλούνται να διαχειριστούν σωστά την κατάσταση εν ολίγοις, λαμβάνοντας υπόψη αρκετούς παράγοντες που εμπερικλείει το κεφάλαιο μιας προαναγγελθείσας «επανεκκίνησης».

Είτε επαναρχίσει είτε όχι το πρωτάθλημα, οι αποφάσεις που θα λάβει η διοίκηση σχετικά με το υφιστάμενο έμψυχο δυναμικό (άρρηκτα συνδεδεμένες με τις προτεινόμενες μειώσεις) θα παραπέμπουν σε τροχιοδεικτικές βολές, αποτελώντας αυτομάτως «πυξίδα» για το πού (και πώς) θα βαδίσει μετεγγραφικά.

Οι ιθύνοντες στην Εταιρεία ΑΠΟΕΛ, έχουν αποκρυσταλλωμένη άποψη για τον κάθε ποδοσφαιριστή ξεχωριστά και εν τέλει, το ταβάνι των δυνατοτήτων του φετινού ρόστερ. Μπορεί κατά καιρούς να γεννήθηκαν υψηλές προσδοκίες, αλλά η έλλειψη σταθερότητας και διάρκειας των πλείστων παικτών, φέρνει μοιραία την αναθεώρηση σκέψεων σχετικά με το μέλλον τους στο προπονητικό κέντρο «Αρχάγγελος».

Στην εξίσωση μπαίνουν κι οι έξι δανεικοί που θα αποχωρήσουν με το τέλος της αγωνιστικής περιόδου (Βιντ Μπέλετς-Σαμπντόρια, Ούρος Μάτιτς-Kοπεγχάγη, Άλεφ ντο Σάντος-Μπράγκα, Αντρίγια Πάβλοβιτς-Ραπίντ Βιέννης, Αντρέ Βιντιγκάλ-Φορτούνα Σιτάρντ, Μίλαν Γέφτοβιτς-Ερυθρός Αστέρας), αλλά και τα συμβόλαια που εκπνέουν (Γιώργος Μερκής, Στάθης Αλωνεύτης, Μπόι Βάτερμαν, Ανδρέας Μακρής).

Πολλοί εξ αυτών θα αποχωρήσουν. Είτε επειδή δεν έπεισαν, είτε επειδή δεν αρκεί το βαλάντιο για να καλυφθούν οι απαιτήσεις της ομάδας που διατηρεί τα δικαιώματά τους, είτε λόγω ηλικίας. Οπότε, θέλοντας και μη, οι αλλαγές στο ρόστερ θα είναι άλλη μία φορά αρκετές.

Επί της παρούσης, στον ΑΠΟΕΛ έχουν άλλες προτεραιότητες, ωστόσο ξέρουν πως αργά ή γρήγορα θα βρουν μπόλικα θέματα μπροστά τους, κάτι που απαιτεί μία προεργασία. Εκτιμούν, πάντως, ότι με προσεγμένες κινήσεις, μπορεί να δημιουργηθεί πολύ καλύτερο σύνολο και πρωτίστως, με πολύ λιγότερα λεφτά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ