aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Οι πιθανοί αντίπαλοι στους «32» του Γιουρόπα από το Τσάμπιονς Λιγκ

ΑΠΟΕΛ: Οι πιθανοί αντίπαλοι στους «32» του Γιουρόπα από το Τσάμπιονς Λιγκ

Το βράδυ της Πέμπτης (12/12) συμπληρωθεί το παζλ των 15 πιθανών αντιπάλων του ΑΠΟΕΛ στη φάση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Οι «γαλαζοκίτρινοι» κατάφεραν να σφραγίσουν την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης από την 5η αγωνιστική, όπως έπραξαν και τις δύο προηγούμενες φορές (2011 και 2016) που κατάφεραν το τεράστιο επίτευγμα της πρόκρισης σε νοκ-άουτ φάση της διοργάνωσης.

Οι πρωταθλητές Κύπρου θα μάθουν τον αντίπαλό τους στην κλήρωση που θα γίνει την προσεχή Δευτέρα (16/12) στη Νιόν. Θα τοποθετηθούν στο γκρουπ των ανίσχυρων και ο αντίπαλός τους θα προκύψει από τις 11 πρώτες ομάδες των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, καθώς εξαιρείται η Σεβίλλη με την οποία είναι στο ίδιο όμιλο, και τις τέσσερις από τις οκτώ τρίτες των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ με την υψηλότερη βαθμολογική συγκομιδή στους ομίλους της κορυφαίας διοργάνωσης.

Το εισιτήριο της πρόκρισης στους «32» της διοργάνωσης ως πρώτες από τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ εξασφάλισαν μέχρι στιγμής (πέραν της Σεβίλλης) Σέλτικ και Εσπανιόλ. Το βράδυ της Τρίτης έγιναν γνωστές άλλες δύο ομάδες που θα μπουν στην κληρωτίδα ως πιθανοί  αντίπαλοι του ΑΠΟΕΛ. Πρόκειται για τον Άγιαξ που έχασε το εισιτήριο της πρόκρισης στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ και τερμάτισε 3ος από τον 8ο όμιλο με 10 βαθμούς και την Σάλτσμπουργκ η οποία έχασε 2-0 από τη Λίβερπουλ και έμεινε 3η με 7 βαθμούς στον 5ο όμιλος.

Με 7 βαθμούς τερμάτισαν στην 3η θέση η Ίντερ από τον 6ο όμιλο και η Μπενφίκα από τον 7ο, όμως μειονεκτούν από την Σάλτσμπουργκ στον συντελεστή τερμάτων και θα περιμένουν τους αγώνες της Τετάρτης (11/12), για να μάθουν αν θα βρίσκονται στους δυνατούς της κλήρωσης. Από τον 3ο όμιλο στους 32 του Γιουρόπα Λιγκ θα συνεχίσει μία εκ των Σαχτάρ, Ντιναμό Ζάγκρεμπ και Αταλάντα, ενώ από τον 4ο μία εκ των Ατλέτικο Μαδρίτης ή Λεβερκούζεν.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Άντε φτου και πάλι απ’ την αρχή

Δεδομένα στο γκρουπ των ανίσχυρων μαζί με τον ΑΠΟΕΛ θα είναι ο τρίτος του 1ου ομίλου, Κλαμπ Μπριζ ή Γαλατασαράι, και του 2oυ ομίλου, Ερυθρός Αστέρας ή Ολυμπιακός Πειραιώς, καθώς έχουν χαμηλή συγκομιδή βαθμών.

Διαβάστε επίσης: Φασουλιώτης στον «Active»: «Υπάρχει ο Χατζηλούκας, υπάρχει και χρόνος…»

Η βαθμολογική συγκομιδή των τρίτων του Τσάμπιονς Λιγκ στους ομίλους 5 έως 8

5ος όμιλος: Σάλτσμπουργκ 7

6ος όμιλος: Ίντερ 7

7ος όμιλος: Μπενφίκα 7

8ος όμιλος: Άγιαξ 10

Oι βαθμολογίες των ομίλων 1 έως 4 τα παιχνίδια των οποίων θα γίνουν την Τετάρτη (11/12)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ