aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Οι πέντε αποτυχημένες απόπειρες και το σημαδιακό «51»

ΑΠΟΕΛ: Οι πέντε αποτυχημένες απόπειρες και το σημαδιακό «51»

«Διπλό» εκτόξευσης στην κορυφή της βαθμολογίας για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα θα αναζητήσει την Κυριακή (8/5, 19:00) ο ΑΠΟΕΛ. Οι γαλαζοκίτρινοι δεν άρπαξαν την ευκαιρία που τους δόθηκε μετά την ισοπαλία του Απόλλωνα με την Ανόρθωση στο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Έμειναν στο ισόπαλο 1-1 με την ΑΕΚ και δεν μπόρεσαν να ανέβουν στο ψηλότερο σκαλοπάτι της βαθμολογίας.

Η διαφορά από τους γαλάζιους της Λεμεσού διατηρήθηκε στο -1 και πλέον το ντέρμπι της Κυριακής κρίνεται κάτι περισσότερο από κομβικό για την ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή. Με νίκη θα στρογγυλοκαθίσει στην κορυφή στην πιο κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος και δύο στροφές πριν το τέλος θα γίνει το αφεντικό για κατάκτηση του τίτλου. Με ήττα θα μείνει στο -4 και όχι μόνο θα ξεθωριάσει ο στόχος της επιστροφής στην κορυφή του κυπριακού ποδοσφαίρου, αλλά θα τεθεί σε κίνδυνο η δεύτερη θέση που εξασφαλίζει εισιτήριο στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Μια ματιά στις επιδόσεις του ΑΠΟΕΛ σε εκτός έδρας αγώνες με τον Απόλλωνα αποδεικνύουν τη δυσκολία του εγχειρήματος. Οι γαλαζοκίτρινοι αγνοούν τη νίκη στις τελευταίες πέντε αναμετρήσεις στη Λεμεσό με τον Απόλλωνα να κερδίζει τρεις φορές, ενώ δύο αναμετρήσεις έληξαν ισόπαλες. Τελευταία νίκη του ΑΠΟΕΛ στο Τσίρειο καταγράφηκε στις 17 Μαρτίου 2019, για την 25η αγωνιστική του πρωταθλήματος της σεζόν 2018-19. Με τον Πάολο Τραμετσάνι στον πάγκο ο ΑΠΟΕΛ επικράτησε του Απόλλωνα (του Σωφρόνη Αυγουστή) με σκορ 3-1 και έκανε αποφασιστικό βήμα για κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Τρία χρόνια πριν, τα δεδομένα στη βαθμολογία ήταν σχεδόν ίδια με σήμερα. Ο Απόλλων ήταν στην κορυφή με 53 βαθμούς (τώρα έχει 52) έναντι 51 του ΑΠΟΕΛ (όσους και τώρα). Οι γαλαζοκίτρινοι με τέρματα των Νατέλ (65’), Αλ Τάαμαρι (68’) και Σόουζα (78’) έφυγαν με «διπλό» από τη Λεμεσό και από τότε δεν κοίταξαν ξανά πίσω τους. Διατήρησαν το προβάδισμα μέχρι το τέλος και έκοψαν πρώτοι το νήμα πανηγυρίζοντας το τελευταίο τους μέχρι σήμερα πρωτάθλημα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ