aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Οι… νέοι είναι (όντως) ωραίοι!

ΑΠΟΕΛ: Οι… νέοι είναι (όντως) ωραίοι!

Tο σύνθημα «ΑΠΟΕΛ-Θρύλος-Πρωτάθλημα» δονούσε αρκετή ώρα την ατμόσφαιρα του ΓΣΠ, μετά τη λήξη του δραματικού αγώνα με τον Απόλλωνα (3-1). Φρόντισαν γι’ αυτό, κυρίως, οι δύο ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν στη μετεγγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Ο Μακέντα όχι μόνο κέρδισε το πέναλτι που μετουσίωσε σε γκολ ο Κβιλιτάια (50΄), αλλά σέρβιρε το τέρμα για την ανατροπή του σκορ στον Εντονγκαλά (75΄). Ο Μπεν, τώρα, είχε συμμετοχή στο δεύτερο γκολ (κλέψιμο της μπάλας) και με γκολάρα από εκτέλεση φάουλ (90΄+1), έβαλε το κερασάκι στην τούρτα! Ο έμπειρος εξτρέμ, ουσιαστικά, έδωσε το έναυσμα για ξέφρενους πανηγυρισμούς στους οπαδούς του ΑΠΟΕΛ που λυτρώθηκαν πραγματικά. Για να φτάσει στην αγχωτική, αλλά γλυκιά νίκη, η ομάδα του Μιλόγεβιτς χρειάστηκε και τα ρεφλέξ του Μπέλετς, σε δύο σημαντικές φάσεις πριν γίνει το 2-1 (Βα 61΄, Ζράντι 63’).

Ο Απόλλων, παρά το γεγονός πως προηγήθηκε με το «καλησπέρα» (Πίττας 3΄), δεν κατάφερε να διαχειριστεί το προβάδισμα. Πλήρωσε ακριβά τα λάθη του, ιδιαίτερα στα δύο πρώτα γκολ του αντιπάλου και μοιραία, γνώρισε την ήττα. Μετά τη νίκη της Νέας Σαλαμίνας, υποχώρησε στην 7η θέση, σε αντίθεση με τον ΑΠΟΕΛ που βάζει πίεση στην ΑΕΚ (έχει παιχνίδι λιγότερο) καθώς βρίσκεται στο -1 από την πρωτοπόρο. Παραλλήλως, ξέφυγε από την Πάφος FC (+5).

Η στατιστική απεικόνιση του πρώτου ημιχρόνου, αντικατόπτριζε εν πολλοίς το τι έδωσαν οι μονομάχοι στον αγωνιστικό χώρο. Οι γηπεδούχοι παρά το γεγονός πως είχαν την κατοχή της μπάλας (55%), κατέγραψαν 6 τελικές έναντι μόλις 2 των φιλοξενούμενων, παρουσιάστηκαν επιπόλαιοι στην τελική ενέργεια/προσπάθεια. Μία μόλις προσπάθεια κατέληξε στο στόχο σε σουτ που επιχείρησε ο Ντάλσιο (22΄). Από τα πόδια του Πορτογάλου, έφυγε η πάσα πάρε-βάλε στον Μπεν (28΄), ο οποίος αστόχησε σε τετ α τετ. Στο ημίωρο ωστόσο, έγινε αλλαγή. Ο Μακέντα τον αντικατέστησε, την ίδια ώρα που ο Φεράρι, «πλήρωσε» την αμυντική ολιγωρία στο γκολ του Απόλλωνα, αφήνοντας τη θέση του στον Γουίλερ.

Οι κυανόλευκοι που ευστόχησαν στην πρώτη τελική εντός στόχου (3’), αναζητούσαν συνεχώς τον κενό χώρο για να… τιμωρήσουν εκ νέου. Η αλλαγή με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους από τον Μακρίδη (Ζράντι αντί Χέντι), προφανώς δεν είχε γίνει τυχαία. Ωστόσο, το απρόσεκτο μαρκάρισμα του Αρτυματά στον Μακέντα και το πέναλτι που μετουσιώθηκε σε γκολ (50’), ανέτρεψε τα σχέδια των κυανόλευκων, θέτοντας το ματς σε παντελώς διαφορετική διάσταση (1-1). Οι κινήσεις στη σκακιέρα των δύο προπονητών έδιναν και έπαιρναν, με το ντέρμπι να κυλά στην κυριολεξία σε τεντωμένο σχοινί. Κάπου εκεί, μίλησε η πιο ψύχραιμη ομάδα, φτάνοντας στη νίκη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ