aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Οι λόγοι που έδωσαν νέο συμβόλαιο στον Αυγουστή

ΑΠΟΕΛ: Οι λόγοι που έδωσαν νέο συμβόλαιο στον Αυγουστή

Δυο ήταν τα πολύ σημαντικά στοιχεία που καθόρισαν την ανανέωση της συνεργασίας του ΑΠΟΕΛ με τον Σωφρόνη Αυγουστή για ακόμα έναν χρόνο. Δεν αναφερόμαστε ασφαλώς στο βαθμολογικό άλμα που έκαναν οι γαλαζοκίτρινοι με τον Κύπριο τεχνικό στο δυναμικό τους.

Πρώτα από όλα κατάφερε να αναγεννήσει σχεδόν το σύνολο των παικτών που βρίσκονται στον Αρχάγγελο. Αυτό τα βλέπουν όσοι πάνε στο γήπεδο, αλλά πολύ περισσότερο οι παράγοντες του συλλόγου της Λευκωσίας που καθημερινά ζουν από κοντά τη δουλειά που γίνεται. Ο τρόπος με τον οποίο εργάζεται έχει κερδίσει τους πάντες στο αθλητικό κέντρο της ομάδας του και είναι ο σημαντικότερος λόγος πέρα από τα αποτελέσματα που έδωσαν στον Αυγουστή το νέο του συμβόλαιο.

Δεύτερο στοιχείο και εξίσου σημαντικό είναι ένας συνδυασμός γεγονότων. Πρώτα από όλα, παρά τα προβλήματα που υπάρχουν, έχει καταφέρει να κάνει οικογένεια την ομάδα και αυτό φαίνεται και στον τρόπο με τον όποιο οι παίκτες του ΑΠΟΕΛ πανηγυρίζουν τα τέρματα.

Μια άλλη παράμετρος είναι και το ότι ο Κύπριος τεχνικός δεν ασχολείται με το ποιοι παίκτες θα λείπουν από την ομάδα, αλλά ασχολείται μόνο με αυτούς που έχει στη διάθεσή του και είναι κάτι που συζητούν έντονα οι διοικούντες του συλλόγου της Λευκωσίας.

Κέρδισε με το σπαθί του λοιπόν το νέο συμβόλαιο ο Αυγουστή. Κι ας μην έχει κερδίσει (ακόμη) κάποιον τίτλο, δουλεύοντας μάλιστα υπό την —κατά τεκμήριων— πιο απαιτητική διοίκηση σε θέματα προπονητή στο κυπριακό ποδόσφαιρο.

Ωστόσο, υπάρχει μία αντίθεση τα κριτήρια που ίσχυαν για τους πλείστους από τους προηγούμενους προπονητές με τους οποίους συνεργάστηκε ο Πρόδρομος Πετρίδης. Άλλο η περίοδος που οι γαλαζοκίτρινοι είχαν σε κάθε σεζόν την ετικέτα του ακλόνητου φαβορί και δεν υπήρχε συζήτηση για οτιδήποτε άλλο από τον πρωταθληματικό τίτλο, διαφορετική η κατάσταση που βρήκε ο Αυγουστή: μια ομάδα που τερμάτισε όγδοη πέρσι, απέτυχε στο κύπελλο, δεν βγήκε Ευρώπη και άρχισε κάκιστα την τρέχουσα σεζόν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ