aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Οι κινήσεις ματ έναντι του Απόλλωνα

ΑΠΟΕΛ: Οι κινήσεις ματ έναντι του Απόλλωνα

ΤΗΣ ΑΓΑΘΗΣ ΚΛΩΝΑΡΗ

Δικαίως το φίλαθλο κοινό περίμενε με τεράστια αγωνία το ντέρμπι κορυφής μεταξύ του Απόλλωνα και του ΑΠΟΕΛ (3-1). Κακά τα ψέματα όποια ομάδα έπαιρνε το τρίποντο θα έβαζε γερές βάσεις για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Και οι τρεις βαθμοί κατέληξαν στην ομάδα της πρωτεύουσας που μπορεί να βρίσκεται στο +1 από τους κυανόλευκους, διαφορά ανατρέψιμη μεν, έδωσε δε γερό «χαστούκι» στην ψυχολογία του συνδιεδικητή της.

Οι γαλαζοκίτρινοι δεν άρχισαν με τον καλύτερο τρόπο την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Ο αποκλεισμός της ομάδας και από τις δύο ευρωπαϊκές διοργανώσεις αλλά και η απομάκρυνση του Μπρούνο Μπαλταζάρ από τον πάγκο, έφεραν μαύρα σύννεφα πάνω από το προπονητικό κέντρο στον «Αρχάγγελο». Κάπου εκεί, η διοίκηση του ΑΠΟΕΛ βγήκε μπροστά και με την πρόσληψη των Πάολο Τραμετσάνι και Ντομένικο Τέτι, αλλά και την εμπιστοσύνη προς τους ποδοσφαιριστές, ο ΑΠΟΕΛ άρχισε τη δική του αντεπίθεση για την κατάκτηση του 7ου συνεχόμενου πρωταθλήματος.

Οι Ιταλοί έπιασαν δουλειά, με υπομονή και σκληρή δουλειά επανέφεραν τους γαλαζοκίτρινους στην κορυφή, ενώ σε συνεργασία με το Δ.Σ. προχώρησαν σε κινήσεις… ματ στην μετεγγραφική περίοδο Ιανουαρίου. Αθόρυβα και μεθοδικά, ο ΑΠΟΕΛ πραγματοποίησε και τις τέσσερις προσθήκες (Φακινέτι, Βιντιγκάλ, Γιάκολις, Μπέζιακ), σε αντίθεση με τον Απόλλωνα που πραγματοποίησε μόλις δύο. Ουσιαστικά, ο μοναδικός που βρίσκεται στη διάθεση του Αυγουστή, είναι ο Σελίμοβιτς, καθώς ο Κερμπρ δεν μπορεί να βοηθήσει λόγω σοβαρού τραυματισμού που αποκόμισε από το «καλημέρα» του 2019.

Διαβάστε επίσης: Αλ-Τάαμαρι: Στιγμιαίο γεγονός ή… φοβητσιάρικος!

Συμπερασματικά, η ομάδα της Λευκωσίας λειτούργησε με επαγγελματισμό και ψυχραιμία (στις δύσκολες στιγμές), ενίσχυσε το υφιστάμενο έμψυχο δυναμικό και «χτύπησε» στα αδύναμα σημεία του αντιπάλου. Ενδεικτικές είναι οι επιλογές που είχε ο Τραμετσάνι στον πάγκο στο ντέρμπι: Βάτερμαν, Εφραίμ, Ντε Βινσέντι, Μπάλογκ, Αλωνεύτης, Βιντιγκάλ, Ζαχίντ και Φακινέτι (μοναδικός απόντας ήταν ο τραυματίας Βούρος).

Από την άλλη, φανερώθηκαν οι μειωμένες επιλογές του Σωφρόνη Αυγουστή, καθώς το ρόστερ των κυανόλευκων δεν είναι πλήρες εξαιτίας και μαζεμένων τραυματισμών συν της απώλειας του Μάγκλιτσα.

Οι συχνοί τραυματισμοί που ταλαιπωρούν τους ποδοσφαιριστές των Λεμεσιανών αποτελεί δικαιολογία, όχι όμως σε βαθμό που να μπορεί να πείσει τους φιλάθλους της ομάδας οι οποίοι εδώ και τρεις σεζόν ονειρεύονται την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Αναμφίβολα, ο ΑΠΟΕΛ μέχρι στιγμής έδειξε πως ξέρει να διαχειρίζεται καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης, για να του χαρίσει το ιστορικό έβδομο διαδοχικό πρωτάθλημα θα το γνωρίζουμε στις 18-19 Μαΐου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ